r
Nosalty Logó

Töki pompos 11. - csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töki pompos 11. - csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7654.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    2115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    3285 micro
  • β-crypt
    1100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 4387 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. Kenyérsütőgép tartályába rakjuk a következő sorrendben: langyos víz, krumpli, só, cukor, liszt, majd rámorzsoljuk az élesztőt.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, és apróra vágjuk (kockára v. csíkra).
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk, majd kicsit lesütjük.
  5. Fölkarikázzuk a lilahagymát, kockára vágjuk a paprikát és a szalonnát. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és a sóval.
  6. Ha a tészta megkelt (kb. 1 óra), tepsibe nyomkodjuk egyenletesen. A tetejét villával megszurkáljuk.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megszilárdul. Ez kb. 5 perc. Kivesszük, majd ráterítjük a tejföl több mint felét. Rápakoljuk a többi hozzávalót, és a sütőben 20 percig sütjük. Ismét kivesszük, a maradék tejföllel megszórjuk, és végül a reszelt sajtot is rátesszük. Még sütjük 5-10 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18508
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töki pompost nagyon szereti az egész család. Kipróbáltam, hogy milyen lehet csirkével. Nem rontotta el. : )

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...