Tőkehalas karottás lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a szószhoz
-
41g tőkehalfilé34 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Hozzávalók a besamelhez
-
250g tej140 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
További hozzávalók az összeállításhoz
-
25g lasagne tészta93 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
890
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a szószhoz
-
165g tőkehalfilé135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Hozzávalók a besamelhez
-
1000g tej560 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
17g finomliszt62 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
További hozzávalók az összeállításhoz
-
100g lasagne tészta371 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
3562
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
Hozzávalók a szószhoz
-
6.8g tőkehalfilé6 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
11.4g újhagyma2 kcal
-
13.3g sárgarépa5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Hozzávalók a besamelhez
-
41.5g tej23 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g füstölt sajt14 kcal
További hozzávalók az összeállításhoz
-
4.1g lasagne tészta15 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6.2g trappista sajt22 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Összesen
149
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1434.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 179.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1045 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6386 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
890
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.4 g
Zsír
-
Összesen 245.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5736.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 2421 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1291 mg
-
Nátrium 1628 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 718.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 544 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 1641 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 25546 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2638 micro
Összesen
3562
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 411 micro
-
β-karotin 1059 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a szószhoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db újhagyma
-
4 közepes db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
3 ek olívaolaj
Hozzávalók a besamelhez
-
1 l tej
-
15 dkg margarin
-
17 g finomliszt
-
1 teáskanál szerecsendió
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet só
-
10 dkg füstölt sajt
További hozzávalók az összeállításhoz
-
7 levél bazsalikom
-
15 dkg trappista sajt
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Hozzávalók a szószhoz
- A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, majd aprítógéppel daraboljuk. Ugyanígy járunk el a sárgarépa esetében is. Az újhagymát tisztítás után karikákra vágjuk.
- A kiolvasztott halat megsózzuk, felkockázzuk.
- Pár kanál olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a répát, és lefedve pár perc alatt összepároljuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott halat, és előbb lefedve pároljuk 10 percig, majd további 5-10 percig fedő nélkül pirítjuk. Közben ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük.
Hozzávalók a besamelhez
- A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig pirítjuk, míg teljesen elválik az edény falától.
- Folyamatos kevergetés közben lassanként adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen a szósz.
- Tovább kevergetve közepes lángon felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- Mikor kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a resztelt füstölt sajtot.
További hozzávalók az összeállításhoz
- Egy tűzálló tálat olívaolajjal vagy margarinnal kikenünk, kanalazunk rá egy keveset a besamelből.
- Egy sor tésztát fektetünk le - előfőzés nélküli, azonnal süthető fajtát válasszunk. Nálam 3 lap fér el egymás mellett. Erre egyenletesen felvisszük a halas töltelék felét, majd megkenjük alaposan besamel mártással, friss bazsalikom leveleket tépkedünk rá, és vékonyan szórhatunk rá a reszelt trappistából is.
- A rétegezést megismételjük - tészta, szósz, besamel, majd az egész tetejére ismét tészta kerül, melyet a maradék besamellel fedünk le, és vastagon megszórjuk a reszelt trappistával.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben lefedve 10 percig, majd anélkül 30 percig sütjük - amíg a sajt megpirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1085
- Feltöltés dátuma: 2015. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a klasszikus bolognai lasagne-t, de most másra, könnyebbre vágytam, paradicsom és húsmentes ételre, így született meg ez a recept. Tőkehalból készítettem, de bármilyen más tengeri hal tökéletes, esetleg több hal keveréke is, lényeg, hogy szálkamentes legyen. Tavasszal fel lehet dobni frissen blansírozott medvehagyma vagy spenótlevelekkel is.