r
Nosalty Logó

Tőkehalas karottás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tőkehalas karottás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 3562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5736.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    1628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    544 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1641 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    25546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 3562 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    1059 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Elkészítés

Hozzávalók a szószhoz

  1. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, majd aprítógéppel daraboljuk. Ugyanígy járunk el a sárgarépa esetében is. Az újhagymát tisztítás után karikákra vágjuk.
  2. A kiolvasztott halat megsózzuk, felkockázzuk.
  3. Pár kanál olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a répát, és lefedve pár perc alatt összepároljuk.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott halat, és előbb lefedve pároljuk 10 percig, majd további 5-10 percig fedő nélkül pirítjuk. Közben ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük.

Hozzávalók a besamelhez

  1. A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig pirítjuk, míg teljesen elválik az edény falától.
  2. Folyamatos kevergetés közben lassanként adagoljuk hozzá a tejet, hogy csomómentes legyen a szósz.
  3. Tovább kevergetve közepes lángon felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Mikor kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a resztelt füstölt sajtot.

További hozzávalók az összeállításhoz

  1. Egy tűzálló tálat olívaolajjal vagy margarinnal kikenünk, kanalazunk rá egy keveset a besamelből.
  2. Egy sor tésztát fektetünk le - előfőzés nélküli, azonnal süthető fajtát válasszunk. Nálam 3 lap fér el egymás mellett. Erre egyenletesen felvisszük a halas töltelék felét, majd megkenjük alaposan besamel mártással, friss bazsalikom leveleket tépkedünk rá, és vékonyan szórhatunk rá a reszelt trappistából is.
  3. A rétegezést megismételjük - tészta, szósz, besamel, majd az egész tetejére ismét tészta kerül, melyet a maradék besamellel fedünk le, és vastagon megszórjuk a reszelt trappistával.
  4. 180 °C fokra előmelegített sütőben lefedve 10 percig, majd anélkül 30 percig sütjük - amíg a sajt megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1085
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a klasszikus bolognai lasagne-t, de most másra, könnyebbre vágytam, paradicsom és húsmentes ételre, így született meg ez a recept. Tőkehalból készítettem, de bármilyen más tengeri hal tökéletes, esetleg több hal keveréke is, lényeg, hogy szálkamentes legyen. Tavasszal fel lehet dobni frissen blansírozott medvehagyma vagy spenótlevelekkel is.

Hozzávalók

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a besamelhez

További hozzávalók az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...