r
Nosalty Logó

Tojásos-paradicsomos burgonya spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tojásos-paradicsomos burgonya spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 8814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4252.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    729 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1744 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1437 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    15013 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 2204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    482.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17010.5 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    753 mg
  • Kálcium
    3976 mg
  • Vas
    159 mg
  • Magnézium
    2915 mg
  • Foszfor
    7402 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    28 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1493.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    250 mg

VÍZ

  • Összesen
    5696.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1505 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    532 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6976 micro
  • Kolin:
    2404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1010 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    5749 micro
  • β-crypt
    410 micro
  • Likopin
    60051 micro
  • Lut-zea
    4899 micro
Összesen 8814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    735 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyát megmossuk, héjastól sós vízben megfőzzük (2 kk só), a főzővízében hűtjük ki, majd kiszedjük és ha éppen langyos, akkor pucoljuk és felkockázzuk (kb. 40 perc alatt fő meg, burgonyától is függ, ha villával bele tudunk szúrni és puha, készen van).
  2. Az olajon a kétféle hagymát a sóval fedő alatt puhára pároljuk, majd a tűzről levesszük, beletesszük a pirospaprikát, a hámozott paradicsomot, a sót és borsot, fűszereket, a babokat, és szükség szerint paradicsomlevet (lehet több is, kell a szaftosság), összeforraljuk kb.16-18 perc alatt.
  3. Ezután kerül bele a kis kockákra vágott burgonya, óvatosan összekeverjük, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, ízesítjük. Beleteszünk kevés cukrot, pár perc alatt (kb. 5) összefőzzük. Ha megkóstoltuk és ízre finom, akkor a felvert tojásokkal összeforraljuk, szintén kb. 4-5 perc alatt,
  4. Sós, kicsit olajos, lobogó vízben kifőzzük a tésztát előírás szerint, lecsepegtetjük.
  5. Tálalásnál reszelt sajttal, petrezselyemzölddel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8306
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Kínáljuk: finom házi szörppel és reszelt sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-paradicsomos burgonya spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Egy gyors, finom, laktató és nem túl bonyolult, legfőképpen nem túl drága ebédet szerettem volna készíteni, a zöldségleves után. Az alapanyagok nagy része egy nagyvásárlás során kerül be a spájz tartalmai közé (mint itt is), hogy bármikor hozzá lehessen nyúlni, ha nincs ötlet, vagy más megoldás... sietni kell. Ennyi a történet. :-)

Hozzávalók

A burgonyához

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...