r
Nosalty Logó

Tojáslikőr torta Éva konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Tojáslikőr torta Éva konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Linzer alap

Tészta

Krém

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    555.5 g
  • Telített zsírsav
    314 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7917.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2091 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    3287 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.7 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4335 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 8386 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 341 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Linzer alap

Tészta

Krém

Elkészítés

Linzer alap

  1. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 40 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a linzertésztát. 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A tészta: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd a lisztet, sütőport, mandulát, és összekeverjük. A reszelt csokoládét is hozzáadjuk, majd a habbá fölvert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk.
  5. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 190 fokon 45 percig sütjük.
  6. A krém: a tejszínt a fixálóval, 3 csomag vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá fölverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál tojáslikőrt, és rövid ideig még keverjük.
  7. A már megsült és kihűlt linzertésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral.
  8. A tésztát kétfelé vágjuk, majd az alsó felét ráhelyezzük a sárgabaracklekvárral megkent linzertésztára, és egy réteg krémmel megtöltjük, majd a másik felét a tésztának ráhelyezzük.
  9. A maradék krémmel bevonjuk a tésztát, majd díszítjük, és a tetejét még bevonjuk tojáslikőrrel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11303
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáslikőr torta Éva konyhájából
Éva házias konyhája 159 recept

Németországban egy nosztalgia süti. Annyira régi recept, még a nagymamák idejében sütötték. A nagyik receptje az csak mandulával készült, liszt nélkül. Annyit változtattam a recepten, hogy adtam hozzá lisztet, és kevesebb mandulát. Nekem a mandulával nagyon tömör volt a tészta.

Hozzávalók

Linzer alap

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...