Tojáslikőr torta Éva konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
Linzer alap
-
10g vaj72 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
2g tej1 kcal
Tészta
-
8g vaj57 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g mandula47 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5g tojáslikőr17 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
Krém
-
28 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g tojáslikőr34 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
12 kcal
Összesen
841
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
Linzer alap
-
100g vaj717 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
20g tej11 kcal
Tészta
-
80g vaj574 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
80g mandula472 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g tojáslikőr168 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Krém
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
1000g habtejszín2920 kcal
-
100g tojáslikőr336 kcal
-
40g habfixáló150 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
Összesen
8386
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
Linzer alap
-
4.1g vaj29 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
0.8g tej0 kcal
Tészta
-
3.3g vaj23 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
3.3g mandula19 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
2g tojáslikőr7 kcal
-
4.1g csokoládé22 kcal
Krém
-
4.1g sárgabaracklekvár11 kcal
-
40.7g habtejszín119 kcal
-
4.1g tojáslikőr14 kcal
-
1.6g habfixáló6 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
Összesen
341
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 96.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
841
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 109.8 g
Zsír
-
Összesen 555.5 g
-
Telített zsírsav 314 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 2405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7917.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2091 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 547 mg
-
Foszfor 3287 mg
-
Nátrium 1752 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 711.7 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 968.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 428 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 999 mg
-
Retinol - A vitamin: 4335 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 914 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1307 micro
Összesen
8386
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
341
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Linzer alap
-
100 g vaj
-
50 g cukor
-
200 g finomliszt
-
2 ek tej
Tészta
-
80 g vaj
-
100 g cukor
-
5 db tojás
-
80 g mandula
-
120 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
50 ml tojáslikőr
-
10 dkg csokoládé
Krém
-
5 ek sárgabaracklekvár
-
1000 ml habtejszín
-
5 csomag habfixáló
-
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Linzer alap
- A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 40 percig hideg helyen pihentetjük.
- Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkodjuk a linzertésztát. 180 fokon 15 percig sütjük.
- A tészta: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá fölverjük. A sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd a lisztet, sütőport, mandulát, és összekeverjük. A reszelt csokoládét is hozzáadjuk, majd a habbá fölvert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk.
- Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 190 fokon 45 percig sütjük.
- A krém: a tejszínt a fixálóval, 3 csomag vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá fölverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál tojáslikőrt, és rövid ideig még keverjük.
- A már megsült és kihűlt linzertésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral.
- A tésztát kétfelé vágjuk, majd az alsó felét ráhelyezzük a sárgabaracklekvárral megkent linzertésztára, és egy réteg krémmel megtöltjük, majd a másik felét a tésztának ráhelyezzük.
- A maradék krémmel bevonjuk a tésztát, majd díszítjük, és a tetejét még bevonjuk tojáslikőrrel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11300
- Feltöltés dátuma: 2014. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Németországban egy nosztalgia süti. Annyira régi recept, még a nagymamák idejében sütötték. A nagyik receptje az csak mandulával készült, liszt nélkül. Annyit változtattam a recepten, hogy adtam hozzá lisztet, és kevesebb mandulát. Nekem a mandulával nagyon tömör volt a tészta.