r
Nosalty Logó

Tíz kanalas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tíz kanalas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 3919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3919.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 3919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojás(oka)t alaposan elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk fokozatosan a tejet, majd olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A kiválasztott gyümölcsöt, fűszert, magokat is elkeverjük a masszában.
  3. Kiadagoljuk a tésztát a muffinpapírokba. Kb. 12 db. lesz belőle. Előmelegített sütőben közepes fokozaton készre sütjók. (20 percnél korábban ne nyissuk ki a sütőt, mert összeeshet.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 22147
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Nagyon ajánlom süteményalapként elkészíteni (sokkal egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb, mint a hagyományos piskótatészta), mert jól eláll, puha, bármilyen alkalomnak megfelelően lehet ízesíteni. pl. karácsonykor őrölt szegfűszeggel, fahéjjal. Ha kör alakú tortaformában készítjük, sokkal tovább is tarthat a sütés, mert abban nehezen sül át. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni. Egy ötlet: ha a masszát kikevertük, válasszuk ketté, és az egyik adagba keverjünk kakaóport. A formába adagoláskor kanalazzuk foltokban a fehér tésztára a kakaósat! Sülés közben foltos mintájú lesz a süti, így változatosabb, vidámabb, főleg gyerekek számára. Másik ajánlat: grahamliszttel is el lehet készíteni ezt a süteményt, de érdemes odafigyelni arra, hogy a 10 kanálnyi lisztből kb. 3 legyen graham és 7 sima, mivel a grahamliszttől nehezebben marad egyben a süti! Sokféle kombináció létezik, de lédús gyümölcsökből nem érdemes túl sokat tenni a sütibe, különben nem áll össze a tészta!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt mindig akkor sütöm, amikor valami finomra vágyom, és minél gyorsabban el szeretném készíteni. Pikk-pakk kikeverem a tésztát, és a kész sütit még melegen elkezdem enni, annyira szeretem. A kakaós változat a kedvencem, melybe annyi kakaóport keverek, hogy a massza jó sötét színű legyen (nem tagadom, csoki- és kakaómániás vagyok :) ). Az élvezeti értéke emelhető friss gyümölcskockák és csokidarabok belekeverésével ;). Kiskoromban a mákos variáció volt a kedvencem, Anyuval a tepsiben sült alapot mindig hold alakúra szaggattuk, és margarinnal megkenve, vacsorára ettük... nagyon szép emlék :).

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...