Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
A kakaós piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
3 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
83g mascarpone337 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
Szirup
-
25g feketekávé2 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
1g cukor3 kcal
Továbbá
-
17g babapiskóta63 kcal
-
4 kcal
Összesen
662
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
A kakaós piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
18 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Szirup
-
150g feketekávé14 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Továbbá
-
100g babapiskóta376 kcal
-
23 kcal
Összesen
3978
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
A kakaós piskótához
-
18.2g tojás23 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
33.2g mascarpone134 kcal
-
14.6g tojás18 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
Szirup
-
10g feketekávé1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Továbbá
-
6.6g babapiskóta25 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
264
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
662
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.3 g
Zsír
-
Összesen 260.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2485.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.9 g
-
Cukor 216 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 488.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 1290 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2205 micro
Összesen
3978
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához
-
5 db tojás
-
3.5 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
4 db tojás
-
12 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Szirup
-
1.5 dl feketekávé
-
0.5 dl amarettó
-
1 tk cukor
Továbbá
-
10 dkg babapiskóta
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A kakaós piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy robotgép táljába öntjük, és a csipet sóval közepesre felverjük, majd akkor adjuk hozzá az 5 evőkanál kristálycukrot. Jól felverjük fényesre.
- A tojások sárgáját egyenként egy keverő lapáttal körkőrösen belekeverjük a fehérjehabba, az olajat is, majd a lisztet a kakaóporral összekeverjük, és óvatosan beleszitálva adagoljuk a tojáskrémhez. Szép, sima, krémes állagú tésztát kapunk, ha egyenletesen körkőrösen kevergetjük.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy sütőtepsire papírt helyezünk, én csomagolópapírt teszek mindig, erre tettem a karikát.
- A tortakarikába töltjük a masszát, és egy habkártyával eligazgatjuk,elkenjük körben. A sütőbe toljuk, és 180 fokon sütjük 20 percig, tűpróbáig. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt róla, körbevágjuk egy késsel, és ha teljesen kihűlt, három lapba vágjuk.
A krémhez
- A krémsajtot összekeverjük a porcukorral habosra kevert tojássárgájával, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habbá vert habjával. Ízesítjük citromhéjjal, instant zseléfixszel összefogatjuk, hogy tartósan jó állaga legyen a krémünknek.
- Egy tiszta, négyszögletes papírlapot vagy csíkot tegyünk a piskótánk alá, hogy könnyen kiemelhessük a formából, ha nem karikánk van. Én, amin sütöttem, azt fordítottam meg, és tettem vissza a karika alá. A tortaformába visszatesszük az egyik kakaós lapot, és megkenjük a likőrös kávéval.
- A krém 1/3 részét rákenjük a piskótára, és eligazítjuk. Ráhelyezzük a kávéba mártott, áztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, majd a kakaós lapot, és megint kenjük likőrös kávéval, majd a krémmel. A harmadik lappal fedjük be, és megint kenünk likőrös kávéval. Végül a maradék krémet elkenjük a tetején, és a kakaóport rászitáljuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
- Ezután kivesszük a formából, és tálkára helyezzük. Szeleteljük egy éles pengéjű késsel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2781
- Feltöltés dátuma: 2018. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
321 recept
Ezt a csodálatosan finom desszerttortát az unokám, Barbara 14. születésnapjára sütöttem. Nagyon szereti a Tiramisu ízét. Szerintem ki az, aki nem szereti? Mindenki kedvence az olaszok egyik legismertebb és talán legfinomabb desszertje. Neve magyarul kb. azt jelenti "dobj fel". Mivel még az eredete sem ismert, ezért olyan, hogy eredeti tiramisurecept nincsen. Egy kicsit eltér a megszokott recepttől, de pontosan ezért lett olyan különleges, ám ízében azonos az eredetivel.