r
Nosalty Logó

Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Tiramisu-torta Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

662
Kalória
18.6g
Fehérje
49.3g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
81.3g
Víz
270.1g
Koleszterin
1.7g
Rost
36g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Szirup

Továbbá

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    260.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy robotgép táljába öntjük, és a csipet sóval közepesre felverjük, majd akkor adjuk hozzá az 5 evőkanál kristálycukrot. Jól felverjük fényesre.
  2. A tojások sárgáját egyenként egy keverő lapáttal körkőrösen belekeverjük a fehérjehabba, az olajat is, majd a lisztet a kakaóporral összekeverjük, és óvatosan beleszitálva adagoljuk a tojáskrémhez. Szép, sima, krémes állagú tésztát kapunk, ha egyenletesen körkőrösen kevergetjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy sütőtepsire papírt helyezünk, én csomagolópapírt teszek mindig, erre tettem a karikát.
  4. A tortakarikába töltjük a masszát, és egy habkártyával eligazgatjuk,elkenjük körben. A sütőbe toljuk, és 180 fokon sütjük 20 percig, tűpróbáig. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a papírt róla, körbevágjuk egy késsel, és ha teljesen kihűlt, három lapba vágjuk.

A krémhez

  1. A krémsajtot összekeverjük a porcukorral habosra kevert tojássárgájával, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habbá vert habjával. Ízesítjük citromhéjjal, instant zseléfixszel összefogatjuk, hogy tartósan jó állaga legyen a krémünknek.
  2. Egy tiszta, négyszögletes papírlapot vagy csíkot tegyünk a piskótánk alá, hogy könnyen kiemelhessük a formából, ha nem karikánk van. Én, amin sütöttem, azt fordítottam meg, és tettem vissza a karika alá. A tortaformába visszatesszük az egyik kakaós lapot, és megkenjük a likőrös kávéval.
  3. A krém 1/3 részét rákenjük a piskótára, és eligazítjuk. Ráhelyezzük a kávéba mártott, áztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, majd a kakaós lapot, és megint kenjük likőrös kávéval, majd a krémmel. A harmadik lappal fedjük be, és megint kenünk likőrös kávéval. Végül a maradék krémet elkenjük a tetején, és a kakaóport rászitáljuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Ezután kivesszük a formából, és tálkára helyezzük. Szeleteljük egy éles pengéjű késsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a csodálatosan finom desszerttortát az unokám, Barbara 14. születésnapjára sütöttem. Nagyon szereti a Tiramisu ízét. Szerintem ki az, aki nem szereti? Mindenki kedvence az olaszok egyik legismertebb és talán legfinomabb desszertje. Neve magyarul kb. azt jelenti "dobj fel". Mivel még az eredete sem ismert, ezért olyan, hogy eredeti tiramisurecept nincsen. Egy kicsit eltér a megszokott recepttől, de pontosan ezért lett olyan különleges, ám ízében azonos az eredetivel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!