Tiramisu torta karamellizált dióval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
24g cukor93 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
15g víz0 kcal
-
38g finomliszt138 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
krém
-
9g pudingpor34 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
60g tej34 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
8 kcal
-
2g rum4 kcal
alapkrém
-
30g feketekávé3 kcal
-
11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
díszítés
-
2g cukor8 kcal
-
13g dió85 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
Összesen
716
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
380g finomliszt1383 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
krém
-
90g pudingpor343 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
600g tej336 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
16g rum37 kcal
alapkrém
-
300g feketekávé27 kcal
-
114 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
díszítés
-
20g cukor77 kcal
-
130g dió850 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
7153
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
piskóta
-
11.9g tojás15 kcal
-
8.7g cukor33 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
krém
-
3.2g pudingpor12 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
9g mascarpone36 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.6g rum1 kcal
alapkrém
-
10.8g feketekávé1 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
díszítés
-
0.7g cukor3 kcal
-
4.7g dió31 kcal
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
Összesen
258
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
716
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 374.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4362.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1075 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 1576 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 798.9 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 736.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
7153
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
24 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
38 dkg finomliszt
-
2 késhegynyi szódabikarbóna
krém
-
4 ek cukor
-
6 dl tej
-
25 dkg mascarpone
-
2 csomag vaníliás cukor
alapkrém
-
3 dl feketekávé
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
3 kávéskanál vaníliaaroma
díszítés
Elkészítés
piskóta
- A hozzávalókat elfelezzük, és 2 db tortát készítünk belőle. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Miután kész, rácsra tesszük hűlni. Míg az egyik sül, a másik piskótát készítjük el.
krém
- Tiramisu pudingport kimérjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keverés közben besűrítjük.
- Ha kihűlt, hozzáadagoljuk a mascarpone krémsajtot, a rumot, vaníliás cukrot.
alapkrém
- A kávéból keveset elveszünk, simára keverjük a keményítővel, aztán hozzáöntjük a többi kávéhoz, és kis lángon besűrítjük. Aromával ízesítjük. Ez az alapkrém.
díszítés
- Kettévágjuk a piskótákat (4 db lapot kapunk). Az egyiket megkenjük az alap, kávés krémmel vékonyan. Majd a pudingos krém egy részével. Rátesszük a második lapot. Így járunk el a következőkkel is.
- A torta külsejére is hagyunk krémet, azt is áthúzzuk. Reszelt csokoládéval beszórjuk.
- A cukrot felolvasztjuk, és az apróbb darabokra tördelt diót beledobjuk, hogy mindenhol bevonja a máz, majd a torta tetejét kidíszítjük.
- Hideg helyre tesszük. Végül tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7580
- Feltöltés dátuma: 2017. november 12.
Ajánló
Én elsőnek a krémeket készítettem el, aztán a tortalapokat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1106 recept
Nagy sikert aratott lányom 24. születésnapján!!! Mivel 2 képet nem lehet szerkeszteni, és úgy beküldeni, így felvágva sajnos nem láthatjátok a tortát, de kérésre elküldöm bárkinek az email címére!!!