r
Nosalty Logó

Tiramisu torta karamellizált dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tiramisu torta karamellizált dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Összesen 7153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    374.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.9 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 7153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Elkészítés

piskóta

  1. A hozzávalókat elfelezzük, és 2 db tortát készítünk belőle. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Miután kész, rácsra tesszük hűlni. Míg az egyik sül, a másik piskótát készítjük el.

krém

  1. Tiramisu pudingport kimérjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keverés közben besűrítjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadagoljuk a mascarpone krémsajtot, a rumot, vaníliás cukrot.

alapkrém

  1. A kávéból keveset elveszünk, simára keverjük a keményítővel, aztán hozzáöntjük a többi kávéhoz, és kis lángon besűrítjük. Aromával ízesítjük. Ez az alapkrém.

díszítés

  1. Kettévágjuk a piskótákat (4 db lapot kapunk). Az egyiket megkenjük az alap, kávés krémmel vékonyan. Majd a pudingos krém egy részével. Rátesszük a második lapot. Így járunk el a következőkkel is.
  2. A torta külsejére is hagyunk krémet, azt is áthúzzuk. Reszelt csokoládéval beszórjuk.
  3. A cukrot felolvasztjuk, és az apróbb darabokra tördelt diót beledobjuk, hogy mindenhol bevonja a máz, majd a torta tetejét kidíszítjük.
  4. Hideg helyre tesszük. Végül tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7580
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 12.

Ajánló

Én elsőnek a krémeket készítettem el, aztán a tortalapokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy sikert aratott lányom 24. születésnapján!!! Mivel 2 képet nem lehet szerkeszteni, és úgy beküldeni, így felvágva sajnos nem láthatjátok a tortát, de kérésre elküldöm bárkinek az email címére!!!

Hozzávalók

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...