r
Nosalty Logó

Thai húsos töltött batyu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Finci
Thai húsos töltött batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltelék

tészta

szósz

Összesen 962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltelék

tészta

szósz

Összesen 3847 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltelék

tészta

szósz

Összesen 164 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2529.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 962 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10119.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    6456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    1714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2920 micro
Összesen 3847 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

töltelék

tészta

szósz

Elkészítés

töltelék

  1. A csirkecombokat kifilézzük, majd nagyon finomra ledaráljuk őket, mintha tatárbifszteket akarnánk készíteni. A fokhagymát, thai citromfüvet, vízigesztenyét, sót, borsot, koriandert és a gyömbért apróra turmixoljuk. A húshoz adjuk fűszereket, a tojás és a kukoricaliszt kíséretében. Jól összekeverjük. A tölteléknek nyersen is érezhetően fűszeresnek kell lennie!
  2. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a szószt és a tésztát.
  3. A szósznak szintén állnia kell, így ő következik. Összekeverjük a szójaszószt a rizsecettel (3:1 arányban) és a barna cukorral. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy harmonikus legyen a szójaszósz sóssága, a rizsecet savanyúsága és a cukor édessége. Ezután hozzányomjuk a fokhagymát, beledaraboljuk a chilit is mag nélkül. Végül friss, apróra vágott koriandert adunk hozzá. Pihentetjük.
  4. A tésztához a kétféle lisztet és a tojásokat jól összegyúrjuk. Ha ragad a tészta, sima liszttel dúsítsuk. Kb. 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Mindent bőségesen lisztezzünk, mert könnyen leragad. Lehetőség szerint használjunk tésztanyújtó gépet. Minél vékonyabb, annál jobb. Nagy méretű pogácsaszaggatóval vagy a derelyevágó hátlapjával köröket szaggatunk ki a tésztából. Megnyújtogatjuk kissé, a derelyevágóba tesszük, beleteszünk egy teáskanál tölteléket, és összehajtjuk. Most is alaposan lisztezzünk, nehogy a kész tészták összeragadjanak.
  5. Sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát, kb. 10-15 perc alatt. Főzés közben nagyon megdagadnak. Ne tegyünk egyszerre túl sokat a vízbe!
  6. A megfőtt tésztát nagy lángon serpenyőben pár perc alatt kissé lepirítjuk.
  7. Melegen, a szósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3871
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves kollégám receptje. Egyszerűen isteni! Nem mondanám, hogy hetente készül nálunk, mert elég macerás. Aki viszont szereti a távol-keleti ízvilágot és rászánja magát, nem fog csalódni!

Hozzávalók

töltelék

tészta

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...