r
Nosalty Logó

Thai ananászos sült rizs garnélarákkal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Thai ananászos sült rizs garnélarákkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
wok
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7153.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    4084 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    942 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 2545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A wokban felforrósítunk 1 ek olajat, és hirtelen kisütjük a tojást vékony lepénynek (egyesével csináltam). A tojásokat ezután feltekerjük, és keskeny csíkokra szeleteljük.
  2. A rizst főzzük meg előírásszerűen.
  3. A wokba tegyünk 1 kanál olajat, jól forrósítsuk fel, dobjuk bele a keskeny csíkokra szelt fokhagymát és gyömbért, majd a rákokat, sonkát, kukoricát, zöldborsót, kaliforniai paprikát. Pirítsuk őket, míg a rákok szép rózsaszínűek lesznek, majd adjuk hozzá a főtt rizst, az apróra darabolt ananászt, szójaszósztés ízesítsük, ha szükséges. Pároljuk össze őket pár perc alatt, majd adjuk hozzá a felcsíkozott tojást is.
  4. Tálalásnál szórjunk rá darabolt, frissen pirított kesudiót és koriander levelet.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10560
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Thai ananászos sült rizs garnélarákkal
Évi néni 1830 recept

Mindent előkészítettem, feldaraboltam előre, ahogy illik, mert az ázsiai konyhánál ezt előre meg kell tenni, aztán csak beszórunk mindent a wokba, és már kész is az étel. Ezt a számításomat keresztülhúzta a technika ördöge. Egyik gázégőm sem volt hajlandó égni. Szerencsémre kenyeret akartam sütni és már melegítettem a sütőt. Kínomban becsaptam a rizst a forró sütőbe, így folytatva a főzést. A rizsem kicsit ragacsos lett, de egyébként szinte ugyanolyan hamar elkészült az ebéd, mintha a gázlángon főztem volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...