r
Nosalty Logó

Tepsis csirkecombok vele sült hagymával, almával és sütőtökkel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Tepsis csirkecombok vele sült hagymával, almával és sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4500 micro
  • β-crypt
    3670 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1864.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2459 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    18001 micro
  • β-crypt
    14679 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 2512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    480 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon.
  2. Fűszerezzük a csirkék mindkét oldalát sóval és borssal, és tegyük őket bőrével lefelé a serpenyőbe. Süssük 4-5 percig, amíg a bőr világosbarna lesz, majd fordítsuk meg, és süssük még 1-2 percig. Tegyük át az elsősütött csirkét egy tányérra.
  3. Egy nagy, magas falú tepsiben rendezzük el a felkockázott tököt, hagymát és almát. Szórjuk meg ízlés szerint a fűszernövényekkel, sóval és borssal.
  4. Egy kis tálban keverjük össze a maradék olívaolajat, a juharszirupot és a balzsamecetet. A dresszing 3/4-ét locsoljuk rá a zöldségekre, majd jó alaposan forgassuk össze az egészet.
  5. Tegyük a halom a tetejére a megpirított csirkéket, és kenjük meg a maradék balzsamecetes vinaigrette-tel. Alufóliával fedjük le az egészet, és süssük 30-35 percig. Majd fólia nélkül további 15-20 percig, amíg a csirke megpuhul.
  6. Miután elkészült, szedjük ki a tepsiből a csirkecombokat, és halmozzuk egy szép nagy tálra. Gusztusosan rendezzük köré a sült tököt és a hagymát. A szinte teljesen szétfőtt almákat pedig botmixerrel pürésítsük le, és kínáljuk a hús mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 9508
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Ajánló

Ráadásként pirított szalonnával is megszórhatjuk a kész ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis csirkecombok vele sült hagymával, almával és sütőtökkel
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ez recept gyors és finom ebéd- vagy vacsoraopció zsúfolt és elfoglalt hétköznapokra. Könnyen elkészíthető, egészséges, és tele van igazán autentikus őszi ízekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...