Tepsis csirkecomb keleties bulgurral
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkecombok
-
250g csirkecomb278 kcal
-
34g koktélparadicsom6 kcal
-
39g sonkahagyma14 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Bulgur
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkecombok
-
500g csirkecomb556 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
78g sonkahagyma28 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Bulgur
Összesen
1517
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
Csirkecombok
-
20.9g csirkecomb23 kcal
-
2.8g koktélparadicsom1 kcal
-
3.3g sonkahagyma1 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.4g medvehagyma2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Bulgur
Összesen
63
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 961.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 929.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 875 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 91.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1923.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 881 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1859.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
1517
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 73 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
Csirkecombok
-
2 db csirkecomb
-
4 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 csokor medvehagyma
-
1 kk tárkony
-
zsálya ízlés szerint
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
4 csipet só
-
fekete bors ízlés szerint
Bulgur
Elkészítés
Csirkecombok
- Vegyünk két szép csirkecombot. Jellemzően a fagyasztóban vannak egy korábbi piacozás eredményeképp. Fontos: igyekezzünk szabad tartású csirke combjait felhasználni, egyrészről sokkal trendibb, másrészről sokkal finomabb is. Szóval ha kivettük a futóműveket, akkor miután megmostuk őket, finom beirdaljuk őket.
- Mosás után a leszárogatott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
- Elkészítjük az ízesítést. A halálom a vegetás vagy egyéb fűszerkeverékes csirkecomb. Készítünk egy szép pasztát, amivel legletteljük az alapanyagot: olívaolajat, worcestershire-szószt, a medvehagymát, fűszereket, fokhagymát összekeverjük, én még egy kis mustárt is tettem bele a sűrítés kedvéért.
- Alaposan felvisszük a kapott krémet a csirkére, betömködjük a bőr alá, a beirdalt részekre is teszünk bőven, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk.
- Miután szépen fénylik a csirke a páctól, a sonkahagymát félbevágva, félkörökre aprítunk, és utána részeire szedjük. Ezzel fedjük be a combokat, a paradicsomokat pedig negyedekre vágva rárakjuk. Alufólia alá rejtjük, majd 190 fokos sütőbe rakjuk 75 percig. Utána majd 15 percet kap még fólia nélkül.
Bulgur
- A bulgurral egyszerűsítsünk: mivel nem vagyunk mesterszakácsok, a főzőzacskós bulgur tökéletesen megfelelő. Egy nagy tálba rakjuk, és leöntjük 1,5 liter forrásban lévő vízzel. Én egy fémedénybe szoktam, amit egy kicsit előmelegítek a villanytűzhelyen. 22-25 percig áll majd a bulgur.
- Amikor a bulgur elkészült, még melegen ráfacsarjuk egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a garam masalát. Amikor a csirke kész, a hagymahalmot és a paradicsomot a bulgurhoz keverjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2635
- Feltöltés dátuma: 2015. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tipikus vasárnapi estebéd. Nem kell sokat dolgozni vele, minden megy a maga útján, tévézve lehet másnaposságot kipihenni és várni, hogy a megmentő táplálék kész legyen, nem mellesleg ráfoghatjuk, hogy tulajdonképpen annyira nem is vagyunk messze az egészséges életmódtól - az előző estétől eltekintve. Nekem legalábbis valami ilyesmi ez a recept, az előző este lebénított ízlelőbimbókat pedig a markáns fűszerek újraindítják.