r
Nosalty Logó

Tepsis csirkecomb keleties bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tepsis csirkecomb keleties bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkecombok

Bulgur

Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkecombok

Bulgur

Összesen 1517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkecombok

Bulgur

Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1859.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 1517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Csirkecombok

Bulgur

Elkészítés

Csirkecombok

  1. Vegyünk két szép csirkecombot. Jellemzően a fagyasztóban vannak egy korábbi piacozás eredményeképp. Fontos: igyekezzünk szabad tartású csirke combjait felhasználni, egyrészről sokkal trendibb, másrészről sokkal finomabb is. Szóval ha kivettük a futóműveket, akkor miután megmostuk őket, finom beirdaljuk őket.
  2. Mosás után a leszárogatott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
  3. Elkészítjük az ízesítést. A halálom a vegetás vagy egyéb fűszerkeverékes csirkecomb. Készítünk egy szép pasztát, amivel legletteljük az alapanyagot: olívaolajat, worcestershire-szószt, a medvehagymát, fűszereket, fokhagymát összekeverjük, én még egy kis mustárt is tettem bele a sűrítés kedvéért.
  4. Alaposan felvisszük a kapott krémet a csirkére, betömködjük a bőr alá, a beirdalt részekre is teszünk bőven, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk.
  5. Miután szépen fénylik a csirke a páctól, a sonkahagymát félbevágva, félkörökre aprítunk, és utána részeire szedjük. Ezzel fedjük be a combokat, a paradicsomokat pedig negyedekre vágva rárakjuk. Alufólia alá rejtjük, majd 190 fokos sütőbe rakjuk 75 percig. Utána majd 15 percet kap még fólia nélkül.

Bulgur

  1. A bulgurral egyszerűsítsünk: mivel nem vagyunk mesterszakácsok, a főzőzacskós bulgur tökéletesen megfelelő. Egy nagy tálba rakjuk, és leöntjük 1,5 liter forrásban lévő vízzel. Én egy fémedénybe szoktam, amit egy kicsit előmelegítek a villanytűzhelyen. 22-25 percig áll majd a bulgur.
  2. Amikor a bulgur elkészült, még melegen ráfacsarjuk egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a garam masalát. Amikor a csirke kész, a hagymahalmot és a paradicsomot a bulgurhoz keverjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2633
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tipikus vasárnapi estebéd. Nem kell sokat dolgozni vele, minden megy a maga útján, tévézve lehet másnaposságot kipihenni és várni, hogy a megmentő táplálék kész legyen, nem mellesleg ráfoghatjuk, hogy tulajdonképpen annyira nem is vagyunk messze az egészséges életmódtól - az előző estétől eltekintve. Nekem legalábbis valami ilyesmi ez a recept, az előző este lebénított ízlelőbimbókat pedig a markáns fűszerek újraindítják. 

Hozzávalók

Csirkecombok

Bulgur

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...