r
Nosalty Logó

Téli penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
J.K.
Téli penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3942.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1188 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    9211 micro
  • β-karotin
    22966 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 1400 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    283.6 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15771.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    471 mg
  • Kálcium
    4888 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    4753 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1797.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10242 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1657 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1032 micro
  • α-karotin
    36846 micro
  • β-karotin
    91862 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    5363 micro
Összesen 5598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1125 micro
  • β-karotin
    2804 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet előző este felöntjök tejjel, hozzáadunk1 gerezd felaprított fokhagymát.
  2. A hagymát kockákra vágjuk, és 2-3 evőkanál repceolajon megdinszteljük. Kb. a felénél hozzáadjuk afelaprított gerezd fokhagymát. Feltesszük forrni avizet atésztához.
  3. A kaliforniai paprikát apró kockákra váguk, hozzáadjuk a hagymához.
  4. A sárgarépákat megmossuk, megpucoljuk, és a uborkagyalu segítségével vékony szeletekre vágjuk. Ezt is a serpenyőbe öntjük, és pároljuk a többi zöldséggel együtt.
  5. A húst apró kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez. Megfűszerezzük az alapot (só, bors, koriander, szerecsendió, rozmaring...).
  6. A tésztát itt már beleönthetjük a forró, sósvízbe.
  7. Amikor a hús már teljesen megpárolódott, felöntjük tejföllel és tejszínnel. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet is (a díszítéshez félretehetünk belőle egy 1/2 evőkanálnyit). 2-3 percig főzzük a masszát.
  8. Hozzákeverünk 1 nagy evőkanál mézet és a 100 g darált mogyorót. Ezt kb. 1 percig főzzük. Amennyiben nem elég ízletes, tehetünk még bele pl. szerecsendiót, sót.
  9. Leszűrjük a tésztát, és összekeverjük a masszával.
  10. Reszelt parmezánnal (vagy más karakteresebb sajttal) és őrölt petrezselyemmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4935
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét kísérleteztem a kéznél lévő hozzávalókkal. A férjemnek bejött. Előkészületet a pácoláson kívül szinte nem is igényelt, mivel a hagyma után pont annyi idő alatt vágtam fel a többi hozzávalót, amennyi alatt az előző lépés összetevői megpárolódtak. Szinte a tésztával együtt elkészül az egész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...