r
Nosalty Logó

Tejszínes zöldbabos gombaszósz

Éva-Anyóca
Tejszínes zöldbabos gombaszósz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

1691
Kalória
77.2g
Fehérje
240.7g
Szénhidrát
48.7g
Zsír
886.7g
Víz
92.5g
Koleszterin
36.9g
Élelmi rost
20.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 8453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1225 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    886.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1093 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 1691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    385.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13799.9 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    622 mg
  • Kálcium
    2271 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    1908 mg
  • Foszfor
    6124 mg
  • Nátrium
    2699 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1203.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    184 mg

Víz

  • Összesen
    4433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    431 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5465 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    681 micro
  • β-karotin
    6755 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6219 micro
Összesen 8453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A zöldbabos gombaszószhoz

  1. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon lábasban, sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Megtisztítjuk, és felszeleteljük a gombát, beletesszük a lábasba, és kb. 6 percig kis lángon, fedő alatt pároljuk tovább.
  3. Beletesszük a vörösbab és sárgahüvelyű zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, kicsit összefőzzük, majd belekarikázzuk a virsliket, és ha kóstolás után ízre finom, és minden puha, a tejszínnel elkevert tömlős sajttal felöntve, összeforraljuk.
  4. A feltett lobogó sós, olajos vízben a tésztát kifőzzük, előírás szerint, lecsurgatjuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Szeretjük a tésztát, szeretjük a tejszínes szószokat, babféléket. Nagyon finom ízt adott a tejszínes és sonkás ízű krémsajt:-). Őszi, de nyárias melegben, finom gyors, szószos étel volt a célom. Ennyi a történet. :-)

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Vegán gravy

Ez a vegán gravy történetesen olyan jó, hogy a legnagyobb húsevők is mind a tíz ujjukat végignyalnák utána. Selymes, krémes, karakteres szósz, amiben tökéletesen harmonizálnak a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...