r
Nosalty Logó

Tejszínes-meggyes szelet aranymandulától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-meggyes szelet aranymandulától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9495.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    3204 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 5383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 7 tojásfehérjét a cukorral habnak verjük, majd egyesével hozzáöntjük a tojások sárgáját és az 1-2 ek. olajat.
  2. Aztán lassú kézmozdulatokkal fakanállal belekeverjük a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket.
  3. Sütőpapíros tepsibe öntjük, elegyengetjük, végül megszórjuk a magozott meggyel, és megsütjük.
  4. Ha kihűlt a lap, elkészítjük a krémet.
  5. A túrót egy szűrőn átnyomkodjuk kanállal, majd ízesítjük rummal, citromlével, a citrom reszelt héjával és a porcukorral.
  6. Végül felverjük a tejszínt a zselatinfixszel, a kettőt összekeverjük, és a megsült lapra kenjük.
  7. Majd jól lehűtjük.
  8. A meggyleveket összekeverjük a 3 csomag pudinggal, és sűrűre főzzük.
  9. Végül ráöntjük a tejszínes-túrós rétegre, és jól elkenjük.
  10. Díszítjük tejszínhab csókokkal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3234
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendszeres látogatója vagyok a weboldalnak, és értesültem a Hulala receptversenyéről. A hétvégén a konyhába irányítottam magamat és a 11 éves kislányomat, akinek a nevéről kapta a remekművem a fantázianevét.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...