Tejszínes-meggyes szelet aranymandulától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
32g tojás40 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
63 kcal
-
4 kcal
-
30g meggybefőtt21 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6g cukor23 kcal
A krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
105 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g rum1 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
A tetejére
-
58g meggylé23 kcal
-
11g puncs pudingpor43 kcal
-
13g tejszínhab32 kcal
Összesen
450
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
46 kcal
-
355g meggybefőtt256 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
70g cukor271 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
3g rum7 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A tetejére
-
700g meggylé280 kcal
-
135g puncs pudingpor514 kcal
-
150g tejszínhab386 kcal
Összesen
5383
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
12.5g tojás16 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
11.5g meggybefőtt8 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
A krémhez
-
16.2g tehéntúró24 kcal
-
16.2g növényi habtejszín41 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.1g rum0 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0.6g zselatinfix1 kcal
A tetejére
-
22.7g meggylé9 kcal
-
4.4g puncs pudingpor17 kcal
-
4.9g tejszínhab13 kcal
Összesen
175
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.3 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
450
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.8 g
Zsír
-
Összesen 304.2 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9495.2 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1676 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 3204 mg
-
Nátrium 1850 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 489.3 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 770.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 824 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 302 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 1034 mg
-
Retinol - A vitamin: 818 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1732 micro
Összesen
5383
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.6 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
7 ek cukor
A krémhez
-
0.5 kg tehéntúró
-
5 dl növényi habtejszín
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál rum
-
3 ek porcukor
-
1 csomag zselatinfix
A tetejére
-
3 tasak puncs pudingpor
-
10 ek tejszínhab
Elkészítés
A piskótához
- A 7 tojásfehérjét a cukorral habnak verjük, majd egyesével hozzáöntjük a tojások sárgáját és az 1-2 ek. olajat.
- Aztán lassú kézmozdulatokkal fakanállal belekeverjük a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket.
- Sütőpapíros tepsibe öntjük, elegyengetjük, végül megszórjuk a magozott meggyel, és megsütjük.
- Ha kihűlt a lap, elkészítjük a krémet.
- A túrót egy szűrőn átnyomkodjuk kanállal, majd ízesítjük rummal, citromlével, a citrom reszelt héjával és a porcukorral.
- Végül felverjük a tejszínt a zselatinfixszel, a kettőt összekeverjük, és a megsült lapra kenjük.
- Majd jól lehűtjük.
- A meggyleveket összekeverjük a 3 csomag pudinggal, és sűrűre főzzük.
- Végül ráöntjük a tejszínes-túrós rétegre, és jól elkenjük.
- Díszítjük tejszínhab csókokkal.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3234
- Feltöltés dátuma: 2013. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Rendszeres látogatója vagyok a weboldalnak, és értesültem a Hulala receptversenyéről. A hétvégén a konyhába irányítottam magamat és a 11 éves kislányomat, akinek a nevéről kapta a remekművem a fantázianevét.