r
Nosalty Logó

Tejszínes lazacos zöldspárgás gombás spenótos penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Tejszínes lazacos zöldspárgás gombás spenótos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    333 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    2929 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    999 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    707 micro
  • K vitamin:
    662 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    5124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    8787 micro
Összesen 1733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk. A spárgák végeit levágjuk, kidobjuk. A rügyeket is levágjuk, a többi részét feldaraboljuk kb. 2 cm-es szárakra.
  2. A tésztát feltesszük főni sós vízben.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon és vízen megpároljuk/sütjük. Közben az újhagymát vékonyra szeleteljük, a fokhagymákat aprítjuk.
  4. Amikor a spárga megpuhult, kivesszük, félretesszük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a közben felszeletelt gombát, chili paprikát, a felkockázott lazacfiléket, az aprított petrezselymet, beleszórjuk az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, fűszerezzük.
  5. Kis idő után ráöntjük a bort, majd a főzőtejszínt.
  6. Felforraljuk, és rászedjük a főtt tésztát, kevés főzővizet is adunk hozzá. Összekeverjük.
  7. Tálaláskor szedünk a tányérra a tésztából, reszelünk rá parmezán sajt csíkokat, és rakunk rá spárga rügyeket és egy chili paprikát.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 854
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ennyi finomság egy ételben, ez már íz és szín orgia!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...