r
Nosalty Logó

Tejszínes diókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes diókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 534 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    504.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6292.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    440 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    1357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1983 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1942 micro
Összesen 6424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, azzal is tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk az olajat (nem egyszerre öntjük hozzá, hanem fokozatosan).
  4. Legvégül a tojások felvert habját adjuk hozzá. Megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.

Krémhez

  1. A krémhez a pudingport a cukorral, tojássárgájával, tejjel csomómentesre felfőzzük.
  2. A diót és a rumot belekeverjük, kihűtjük.
  3. A zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldjuk.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a pudingos krémbe lazán beleforgatjuk.
  5. Utoljára a kihűlt, de folyós zselatint hozzákeverjük.
  6. Ezzel a krémmel töltjük meg a piskótát, a krémből hagyjunk a torta tetejére és a díszítéshez 3 vagy 4 kanállal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 184
  • Össznézettség: 36445
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba sütöttem, ízlett mindenkinek!

Hozzávalók

A piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...