Tejszínes-citromos túrótorta izzi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
Krémhez
-
21g tehéntúró31 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
13 kcal
-
5g cukor19 kcal
Díszítéshez
-
8g mazsola25 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
401
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
120g cukor464 kcal
Krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
400g joghurt244 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
60g cukor232 kcal
Díszítéshez
-
100g mazsola299 kcal
-
510g citrom78 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
4817
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tésztához
-
16g tojás20 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
2.2g rétesliszt8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
Krémhez
-
9.1g tehéntúró13 kcal
-
14.6g joghurt9 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
Díszítéshez
-
3.6g mazsola11 kcal
-
18.6g citrom3 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
Összesen
175
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.3 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 126.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
401
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.6 g
Zsír
-
Összesen 255.5 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6471.6 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 1484 mg
-
Vas 513 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 2311 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517 g
-
Cukor 358 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1521.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2404 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 464 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 1343 mg
-
Retinol - A vitamin: 2372 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2013 micro
Összesen
4817
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
8 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
6 dkg rétesliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg cukor
Krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
4 dl joghurt
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
300 ml habtejszín
-
4 csomag vaníliás cukor
-
6 dkg cukor
Díszítéshez
-
10 dkg mazsola
-
3 db citrom
-
300 ml habtejszín
Elkészítés
Tésztához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
- A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot, és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
- Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt elkészítjük a krémet. A túrót, a citrom héját és levét, a sima és vaníliás cukrot villával összedolgozzuk, majd robotgéppel vagy kézi habverővel hozzáadjuk a joghurtot. Felverjük az összes 6 dl habtejszínt, 3 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A maradék 3 dl-t összekeverjük a túrókrémmel, robotgéppel.
- Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 3 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 23593
- Feltöltés dátuma: 2013. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindenkinek megvan a saját betanult, vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő volt, ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni. 4-5 napon belül fogyasszuk el, mert a citrom leve kikezdi a túrót és megromlik, bár nem hiszem, hogy addig bírná :)