r
Nosalty Logó

Tejszínes-citromos túrótorta izzi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes-citromos túrótorta izzi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

401
Kalória
11.5g
Fehérje
43.1g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
126.8g
Víz
179.9g
Koleszterin
1.4g
Rost
29.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 4817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6471.6 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    513 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1521.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2372 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 4817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a sárgáját, nehogy összeessen.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot, és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
  3. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  5. Ezalatt elkészítjük a krémet. A túrót, a citrom héját és levét, a sima és vaníliás cukrot villával összedolgozzuk, majd robotgéppel vagy kézi habverővel hozzáadjuk a joghurtot. Felverjük az összes 6 dl habtejszínt, 3 dl-t félrerakunk a díszítéshez. A maradék 3 dl-t összekeverjük a túrókrémmel, robotgéppel.
  6. Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 3 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Mindenkinek megvan a saját betanult, vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa. Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő volt, ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni. 4-5 napon belül fogyasszuk el, mert a citrom leve kikezdi a túrót és megromlik, bár nem hiszem, hogy addig bírná :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!