r
Nosalty Logó

Tejfölös tavaszi sertésragu penne tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös tavaszi sertésragu penne tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1777 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6738.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2734 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    818 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1244 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    7109 micro
  • β-crypt
    947 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    4607 micro
Összesen 4542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségféléket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, a többi zöldséghez aprítjuk egy tálba. A petrezselyemzöldet apróra metéljük.
  2. A húst az olajon fehérre pirítjuk, majd kis só és egy kevés víz hozzáadása után lefedve pároljuk. Miután pár percet párolódott, fűszerezzük: őrölt borssal, 1 tk mustárral és ketchuppal, valamint kevés szójaszósszal (utóbbi elhagyható, viszont kár lenne, hiszen nagyon jó ízt ad a húsnak). Amikor majdnem teljesen megpuhult a hús, fedő nélkül pirítjuk addig, ameddig csak minimális víz marad alatta.
  3. Hozzáadjuk az aprított zöldségeket a húshoz, 2-3 percig időnként megkeverve pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi fűszert is: meglocsoljuk citromlével, megszórjuk csipet bazsalikommal, szerecsendióval, kakukkfűvel és tárkonnyal. A tárkonnyal nagyon finoman bánjunk, mert intenzív az íze, ezért nem szabad, csak keveset adni az ételhez! (Ízlés szerint lehet még sózni egy kicsit, mert a tejföl elvesz a sós ízből.)
  4. Lefedve kb. 15 percig pároljuk az ételt. Időnként keverjük meg.
  5. Mikor jól összefőttek az ízek, adjuk hozzá az egész tejfölt és a reszelt sajtot, majd sűrűn kevergetve kb. 5 percig főzzük. Közvetlenül a tűzhely kikapcsolása előtt apríthatunk bele még egy kis petrezselyemzöldet.
  6. Mialatt a ragut készítjük, párhuzamosan főzzük ki hozzá a penne tésztát bő vízben. Adjunk a vízhez kis olajat, akkor kevésbé tapad össze a tésztánk.
  7. Lehet is tálalni az ételt, jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17279
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna valami könnyebb ételt főzni friss zöldségekkel, és végül ez lett belőle. Elsőre talán túl fűszeresnek hangzik, de ha mindenből keveset adagolunk hozzá, akkor jól harmonizáló ízeket kapunk. Eddig nem főztem semmilyen póréhagymás ételt, de azt hiszem gyakorítani fogom a dolgot, mert nagyon finom.;) Aki nem szereti a sertéshúst, kipróbálhatja darált pulykahússal vagy akár csirkemellel is. A zöldségek mennyiségét tetszés szerint növelhetjük, ezzel még finomabbá tehetjük ezt a fogást. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...