Tejfölös tavaszi sertésragu penne tésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
43g alma20 kcal
-
16g csiperkegomba3 kcal
-
12 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
100g penne371 kcal
Összesen
1135
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
170g alma80 kcal
-
64g csiperkegomba14 kcal
-
49 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
400g penne1484 kcal
Összesen
4542
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
21g darált sertéshús38 kcal
-
8.4g póréhagyma2 kcal
-
6.7g paradicsom1 kcal
-
7.2g alma3 kcal
-
2.7g csiperkegomba1 kcal
-
2 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0.4g szójaszósz0 kcal
-
16.8g tejföl33 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
4.2g trappista sajt15 kcal
-
16.8g penne62 kcal
Összesen
190
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1684.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 341.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 1777 micro
-
β-crypt 237 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 1152 micro
Összesen
1135
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 196.6 g
Zsír
-
Összesen 252 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6738.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 389 mg
-
Kálcium 1358 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 483 mg
-
Foszfor 2734 mg
-
Nátrium 1724 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1364.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 348 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 818 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1244 micro
-
Kolin: 557 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 7109 micro
-
β-crypt 947 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 4607 micro
Összesen
4542
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 173 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
2 kis db paradicsom
-
4 kis db csiperkegomba
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 tk mustár
-
1 ek szójaszósz
-
1 csokor petrezselyem
-
40 dkg penne
Elkészítés
- A zöldségféléket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, a többi zöldséghez aprítjuk egy tálba. A petrezselyemzöldet apróra metéljük.
- A húst az olajon fehérre pirítjuk, majd kis só és egy kevés víz hozzáadása után lefedve pároljuk. Miután pár percet párolódott, fűszerezzük: őrölt borssal, 1 tk mustárral és ketchuppal, valamint kevés szójaszósszal (utóbbi elhagyható, viszont kár lenne, hiszen nagyon jó ízt ad a húsnak). Amikor majdnem teljesen megpuhult a hús, fedő nélkül pirítjuk addig, ameddig csak minimális víz marad alatta.
- Hozzáadjuk az aprított zöldségeket a húshoz, 2-3 percig időnként megkeverve pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi fűszert is: meglocsoljuk citromlével, megszórjuk csipet bazsalikommal, szerecsendióval, kakukkfűvel és tárkonnyal. A tárkonnyal nagyon finoman bánjunk, mert intenzív az íze, ezért nem szabad, csak keveset adni az ételhez! (Ízlés szerint lehet még sózni egy kicsit, mert a tejföl elvesz a sós ízből.)
- Lefedve kb. 15 percig pároljuk az ételt. Időnként keverjük meg.
- Mikor jól összefőttek az ízek, adjuk hozzá az egész tejfölt és a reszelt sajtot, majd sűrűn kevergetve kb. 5 percig főzzük. Közvetlenül a tűzhely kikapcsolása előtt apríthatunk bele még egy kis petrezselyemzöldet.
- Mialatt a ragut készítjük, párhuzamosan főzzük ki hozzá a penne tésztát bő vízben. Adjunk a vízhez kis olajat, akkor kevésbé tapad össze a tésztánk.
- Lehet is tálalni az ételt, jó étvágyat kívánok hozzá!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17288
- Feltöltés dátuma: 2010. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szerettem volna valami könnyebb ételt főzni friss zöldségekkel, és végül ez lett belőle. Elsőre talán túl fűszeresnek hangzik, de ha mindenből keveset adagolunk hozzá, akkor jól harmonizáló ízeket kapunk. Eddig nem főztem semmilyen póréhagymás ételt, de azt hiszem gyakorítani fogom a dolgot, mert nagyon finom.;) Aki nem szereti a sertéshúst, kipróbálhatja darált pulykahússal vagy akár csirkemellel is. A zöldségek mennyiségét tetszés szerint növelhetjük, ezzel még finomabbá tehetjük ezt a fogást. ;)