Tejfölös húsgombócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húsgombóchoz:
-
67g darált sertéshús121 kcal
-
8g rizs30 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
57g sárgarépa21 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
4 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
8g zöldborsó7 kcal
-
24 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g kapor0 kcal
Összesen
340
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húsgombóchoz:
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
340g sárgarépa124 kcal
-
75g zeller27 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g kapor3 kcal
Összesen
2036
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húsgombóchoz:
-
12.7g darált sertéshús23 kcal
-
1.6g rizs6 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A leveshez:
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
2.4g zeller1 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
6.4g burgonya4 kcal
-
1.6g zöldborsó1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
47.8g zöldség alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.8g tejföl9 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.2g kapor0 kcal
Összesen
65
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1347.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 921 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 189.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 1761 micro
-
β-karotin 4484 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
340
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.6 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8084.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1664 mg
-
Nátrium 5526 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1139 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3164 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 855 mg
-
Retinol - A vitamin: 427 micro
-
α-karotin 10566 micro
-
β-karotin 26902 micro
-
β-crypt 481 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2768 micro
Összesen
2036
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 336 micro
-
β-karotin 857 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
A húsgombóchoz:
-
400 g darált sertéshús
-
50 g rizs
-
1 ek kapor
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A leveshez:
-
2 nagy db sárgarépa
-
75 g zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 l zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojássárgája
-
2 ek kapor
Elkészítés
A húsgombóchoz:
- A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát, zellert, hagymát, és paprikát apró kockákra vágjuk, a burgonyát feldaraboljuk.
- Az olajon a hagymát, sárgarépát, zellert és paprikát meg dinszteljük, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, és felfőzzük.
- A húst összevegyítjük a rizzsel, a tojással, a reszelt hagymával és a kaporral. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat formázunk, amelyeket a fövő levesbe tesszük, alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót.
- A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzákeverünk 1-2 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük, és további 10-12 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral és forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 368
- Tegnapi nézettség: 57
- 7 napos nézettség: 271
- Össznézettség: 122669
- Feltöltés dátuma: 2015. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Én most édesen készítettem a levest, de ízesíthetjük ízlés szerint citromlével vagy ecettel is.