Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
A páchoz
-
38g tejföl74 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A panírozáshoz, sütéshez
-
28g tojás35 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
859
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
800g csirkemellfilé960 kcal
A páchoz
-
150g tejföl297 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A panírozáshoz, sütéshez
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3432
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
A húshoz
-
58.2g csirkemellfilé70 kcal
A páchoz
-
10.9g tejföl22 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
A panírozáshoz, sütéshez
-
8g tojás10 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.4g napraforgó olaj109 kcal
Összesen
250
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 202.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 294 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
859
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.3 g
Zsír
-
Összesen 248.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1033 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3958.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 2158 mg
-
Nátrium 853 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 808.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 393 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 985 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1175 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1755 micro
Összesen
3432
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
80 dkg csirkemellfilé
A páchoz
-
150 g tejföl
-
0.5 csokor kakukkfű
-
1 szál rozmaring
-
0.5 csokor petrezselyem
-
snidling ízlés szerint
A panírozáshoz, sütéshez
-
2 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A megtisztított, kicsontozott csirkemellet rátesszük a folpack fóliával letakart vágódeszkára, majd a fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval (kalapács) szép egyenletesen kiveregetjük. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek.
- A pohár tejfölt az apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, kakukkfűvel, rozmaringgal egy tálkában összekeverjük, majd egy fél citrom levét belefacsarjuk, a citrom héját belereszeljük (marinád).
- A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a marináddal (citromos zöldfűszerekkel elkevert tejföllel) egy tálban összeforgatjuk.
- Legalább 1 éjszakára sütésig a hűtőben állni hagyjuk.
- Sütés előtt a pácolt húst panírozzuk lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába vagy zabkorpába forgatjuk, majd közepes hőfokon készre sütjük. Fontos, hogy az étolaj ne legyen se túl forró, se túl langyos.
- Addig sütjük a szeleteket, amíg színük kívül aranysárga lesz.
- A megsült szeleteket kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
- Burgonyapürével, friss nyári salátával kínáljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13065
- Feltöltés dátuma: 2010. július 29.
Ajánló
Megjegyzés: A tejfölös pác (marinád) kiváló ízt kölcsönöz a halhúsnak, steak húsoknak, a báránybordának és a csirkehúsnak is. Marinád: általában folyékony ecetes-olajos pác, de ecet helyett lehet bort, citromlevet vagy gyümölcslevet is alkalmazni. Zöldfűszerekkel, fűszerporokkal és egyéb fűszerekkel gazdagíthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
Könnyű, nyári étel, amelyet mindenkinek ajánlunk.