r
Nosalty Logó

Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 859 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 3432 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 250 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 859 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3958.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 3432 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A megtisztított, kicsontozott csirkemellet rátesszük a folpack fóliával letakart vágódeszkára, majd a fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval (kalapács) szép egyenletesen kiveregetjük. Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük. A szeletek ezután jól süthetők lesznek.
  2. A pohár tejfölt az apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, kakukkfűvel, rozmaringgal egy tálkában összekeverjük, majd egy fél citrom levét belefacsarjuk, a citrom héját belereszeljük (marinád).
  3. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a marináddal (citromos zöldfűszerekkel elkevert tejföllel) egy tálban összeforgatjuk.
  4. Legalább 1 éjszakára sütésig a hűtőben állni hagyjuk.
  5. Sütés előtt a pácolt húst panírozzuk lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába vagy zabkorpába forgatjuk, majd közepes hőfokon készre sütjük. Fontos, hogy az étolaj ne legyen se túl forró, se túl langyos.
  6. Addig sütjük a szeleteket, amíg színük kívül aranysárga lesz.
  7. A megsült szeleteket kiszedjük, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  8. Burgonyapürével, friss nyári salátával kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13065
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 29.

Ajánló

Megjegyzés: A tejfölös pác (marinád) kiváló ízt kölcsönöz a halhúsnak, steak húsoknak, a báránybordának és a csirkehúsnak is. Marinád: általában folyékony ecetes-olajos pác, de ecet helyett lehet bort, citromlevet vagy gyümölcslevet is alkalmazni. Zöldfűszerekkel, fűszerporokkal és egyéb fűszerekkel gazdagíthatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-fűszeres pácban érlelt csirkemellfilé rántva
Mártika és Feri 107 recept

Könnyű, nyári étel, amelyet mindenkinek ajánlunk.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A panírozáshoz, sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...