Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tésztához
-
17g tojás21 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
Középső réteghez
-
25g mascarpone101 kcal
-
40g barackkonzerv29 kcal
-
4g porcukor15 kcal
Csokis krémhez
-
10g tej6 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
16g tejcsokoládé86 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
4 kcal
Tetejére
-
8 kcal
Összesen
630
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
9 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
19 kcal
Középső réteghez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
400g barackkonzerv288 kcal
-
40g porcukor155 kcal
Csokis krémhez
-
100g tej56 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
160g tejcsokoládé856 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Tetejére
-
20g instant kakaópor76 kcal
Összesen
6291
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tésztához
-
8.1g tojás10 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
Középső réteghez
-
12.3g mascarpone50 kcal
-
19.7g barackkonzerv14 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Csokis krémhez
-
4.9g tej3 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
7.9g tejcsokoládé42 kcal
-
19.7g habtejszín58 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Tetejére
-
4 kcal
Összesen
312
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
630
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.1 g
Zsír
-
Összesen 420.2 g
-
Telített zsírsav 137 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1021 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4453.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1294 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1699 mg
-
Nátrium 1062 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.6 g
-
Cukor 408 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 707.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 66 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 1423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 353 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 900 micro
Összesen
6291
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
3 db tojás
-
13 dkg cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
15 dkg finomliszt
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Középső réteghez
-
25 dkg mascarpone
-
40 dkg barackkonzerv
-
2 púpozott ek porcukor
Csokis krémhez
-
1 dl tej
-
1 dkg zselatin
-
5 dkg cukor
-
16 dkg tejcsokoládé
-
4 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
-
2 dkg instant kakaópor
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és hozzáadjuk a tojásos masszához, jól összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 170°C-on előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
- A mascarponét elkeverjük a porcukorral, és megkenjük vele a kihűlt tésztát.
- A barackokat lecsepegtetjük, és pici darabokra aprítjuk, rászórjuk egyenletesen a mascarponés krémre, enyhén belenyomkodjuk.
- A csokis krémhez a tejet, a zselatint és a cukrot folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk, és beletördeljük a tejcsokit. Addig kevergetjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad.
- A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
- Egy kis adagot belekeverünk a csokis-zselatinos krémbe, majd mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk a többi tejszínhabot is. (Ha nagyon folyós, pár percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen kenhető legyen.)
- Rákenjük a mascarponés-gyümölcsös krémre.
- A tetejét megszórjuk kakaóporral, hűtőbe tesszük dermedni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 21x31
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5829
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Egy finom sütire voltunk éhesek, ami csokis is és kicsit gyümölcsös. Tipp: ha tálalás előtt egy 20 perccel kivesszük a hűtőből, még lágyabb a krémje.