r
Nosalty Logó

Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Összesen 6291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    420.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.6 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 6291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és hozzáadjuk a tojásos masszához, jól összedolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 170°C-on előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  4. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, és megkenjük vele a kihűlt tésztát.
  5. A barackokat lecsepegtetjük, és pici darabokra aprítjuk, rászórjuk egyenletesen a mascarponés krémre, enyhén belenyomkodjuk.
  6. A csokis krémhez a tejet, a zselatint és a cukrot folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk, és beletördeljük a tejcsokit. Addig kevergetjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  8. Egy kis adagot belekeverünk a csokis-zselatinos krémbe, majd mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk a többi tejszínhabot is. (Ha nagyon folyós, pár percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen kenhető legyen.)
  9. Rákenjük a mascarponés-gyümölcsös krémre.
  10. A tetejét megszórjuk kakaóporral, hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x31
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5829
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti
Alkonyat 83 recept

Egy finom sütire voltunk éhesek, ami csokis is és kicsit gyümölcsös. Tipp: ha tálalás előtt egy 20 perccel kivesszük a hűtőből, még lágyabb a krémje.

Hozzávalók

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...