r
Nosalty Logó

Tejbegrízes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Tejbegrízes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 685 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5826.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1925 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 4109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, az aromával. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, rögtön levesszük 150 fokra, és tűpróbáig sütjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a krémet: a tejet feltesszük főni a vaníliával, majd forrás előtt nem sokkal elkeverjük benne a grízt, beleszórjuk a mazsolát, a citromhéjat és a cukrot. Sűrűsödésig, folytonos keverés mellett főzzük.
  3. Ha langyosra hűlt, elkeverjük benne a mascarponét.
  4. A kihűlt piskótát tálcára fektetjük, és vastagon megkenjük a lekvárral. Erre rápaskoljuk-simítjuk a tejbegrízes krémet, de vigyázzunk a kenőmozdulatokkal, mert magával húzza a lekvárt is! Ezért inkább csak rálapogatjuk.
  5. A tetejét díszíthetjük tortadarával, kakaóval, majd felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18911
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Ajánló

Készíthetjük bármilyen lekvárral, dúsíthatjuk a krémet kókuszreszelékkel, mascarpone helyett pedig tehetünk bele habtejszínt is.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Kívántam a tejbegrízt, valami sütit és valami lekvárosat is, ezért összegeztem magamban a célokat, és kitaláltam ezt a sütit. :) Nagyon finom lett, pont olyan, amilyet elképzeltem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...