Tavaszi töltött vagdalt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vagdalthoz
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
A töltelékhez
-
38g sárgarépa14 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
Összesen
506
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vagdalthoz
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A töltelékhez
-
150g sárgarépa55 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
2022
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
A vagdalthoz
-
31.1g darált pulykahús36 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3.4g zsemle9 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.7g vaj13 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
A töltelékhez
-
9.3g sárgarépa3 kcal
-
9.3g zöldborsó8 kcal
-
6.2g trappista sajt22 kcal
-
3.4g zsemle9 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
17.2g újhagyma3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g tej3 kcal
Összesen
125
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1498.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 539 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 242.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 1168 micro
-
β-karotin 3200 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1625 micro
Összesen
506
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177.6 g
Zsír
-
Összesen 88.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5992.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1328 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1945 mg
-
Nátrium 2156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 970.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1961 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 697 mg
-
Retinol - A vitamin: 701 micro
-
α-karotin 4673 micro
-
β-karotin 12798 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6500 micro
Összesen
2022
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 291 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 405 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
A vagdalthoz
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db tojás
A töltelékhez
Elkészítés
A vagdalthoz
- A hagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A zsemlét pici tejben megáztatjuk.
- A húshoz keverjük a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a kifacsart zsemlét a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk az egészet.
- A töltelékhez sós vízben megfőzzük a borsót, és a kis kockákra vágott répát. A sajtot is kis kockákra vágjuk, az újhagymát is felaprítjuk. A zsömlét pici tejben megáztatjuk.
- Összekeverjük a zöldségeket, a kifacsart zsemlét, a sajtot, a tojást és a petrezselyemzöldet. Ha kell, picit sózzuk.
- Egy félgömb alakú sütőformát vagy mélyebb jénait alaposan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.
- Belesimítjuk a hús kb. 2/3-át, hogy nagyjából 2-2,5 cm vastagon legyen. Ráhalmozzuk a tölteléket, és jól lenyomkodjuk. A maradék húsmasszát zsemlemorzsával hintett felületen kör alakúra szétlapogatjuk, és óvatosan a töltelék tetejére tesszük. (Én egy műanyag tányéralátéten csináltam mindezt, és az alátétet a húsmasszával együtt ráfordítottam a töltelékre, majd szépen leválasztottam az alátétről.)
- Összedolgozzuk a hússzéleket. Tetejét megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
- Fél órát sütjük. Ekkor átfordítjuk egy lapos hőálló tálra vagy tortaforma aljára. Tetejét olajjal vagy vajjal megkenjük (nem kell olvasztani, mert a forró hústól a vaj megolvad, ahogy hozzáérintjük), és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy szép színt kapjon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 508
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 24577
- Feltöltés dátuma: 2012. május 13.
Ajánló
Jellegénél fogva tartárral is, savanyúsággal is finom. Én most rizst főztem hozzá köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Vasárnapi ebéd vegáknak és húsevőknek. :) Azaz kétféle fasírt békés együttélése. Így mondhatom a húsevőknek, hogy ez tulajdonképpen egy kevés zöldséggel töltött fasírt, és megnyugtathatom a zöldségimádókat is, hogy ez zöldségfasírt kevéske husiba burkolva. A lényeg, hogy mindkét táborba tartozó szeretteim teljesen elégedettek voltak vele.