r
Nosalty Logó

Tavaszi töltött vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Tavaszi töltött vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 506 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 2022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vagdalthoz

A töltelékhez

Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    3200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1625 micro
Összesen 506 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5992.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    2156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1961 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    4673 micro
  • β-karotin
    12798 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6500 micro
Összesen 2022 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A vagdalthoz

  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A zsemlét pici tejben megáztatjuk.
  2. A húshoz keverjük a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a kifacsart zsemlét a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk az egészet.
  3. A töltelékhez sós vízben megfőzzük a borsót, és a kis kockákra vágott répát. A sajtot is kis kockákra vágjuk, az újhagymát is felaprítjuk. A zsömlét pici tejben megáztatjuk.
  4. Összekeverjük a zöldségeket, a kifacsart zsemlét, a sajtot, a tojást és a petrezselyemzöldet. Ha kell, picit sózzuk.
  5. Egy félgömb alakú sütőformát vagy mélyebb jénait alaposan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.
  6. Belesimítjuk a hús kb. 2/3-át, hogy nagyjából 2-2,5 cm vastagon legyen. Ráhalmozzuk a tölteléket, és jól lenyomkodjuk. A maradék húsmasszát zsemlemorzsával hintett felületen kör alakúra szétlapogatjuk, és óvatosan a töltelék tetejére tesszük. (Én egy műanyag tányéralátéten csináltam mindezt, és az alátétet a húsmasszával együtt ráfordítottam a töltelékre, majd szépen leválasztottam az alátétről.)
  7. Összedolgozzuk a hússzéleket. Tetejét megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  8. Fél órát sütjük. Ekkor átfordítjuk egy lapos hőálló tálra vagy tortaforma aljára. Tetejét olajjal vagy vajjal megkenjük (nem kell olvasztani, mert a forró hústól a vaj megolvad, ahogy hozzáérintjük), és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy szép színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 508
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24577
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

Jellegénél fogva tartárral is, savanyúsággal is finom. Én most rizst főztem hozzá köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi ebéd vegáknak és húsevőknek. :) Azaz kétféle fasírt békés együttélése. Így mondhatom a húsevőknek, hogy ez tulajdonképpen egy kevés zöldséggel töltött fasírt, és megnyugtathatom a zöldségimádókat is, hogy ez zöldségfasírt kevéske husiba burkolva. A lényeg, hogy mindkét táborba tartozó szeretteim teljesen elégedettek voltak vele.

Hozzávalók

A vagdalthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...