r
Nosalty Logó

Tavaszi gombás tagliatelle Topár Gábortól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Tavaszi gombás tagliatelle Topár Gábortól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5881 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    987 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1324 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5657 micro
Összesen 1767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 113 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a vékonyan felszeletelt chilit és fokhagymát. Amikor már illatozik, hozzáadjuk a többféle, szeletelt-darabolt gombát (ebbe most fehér és barna csiperke és shiitake került). Egyelőre még nem sózunk, a gombát ugyanis pirítani, nem főzni szeretnénk.
  2. Mikor kicsit már megpirultak a gombaszeletek, meglocsoljuk az egészet kevés balzsamecettel, majd hozzáadjuk az aprított újhagymát és a darabolt hónapos retket is. Ízlés szerint hozzáreszeljük egy fél citrom héját és a levéből is facsarunk bele. Így pirítjuk tovább, közben kifőzzük a tésztát.
  3. A friss tésztát bőséges, sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és 2-3 perc alatt készre főzzük. A főzővízből félreteszünk fél decit, a tésztát pedig leszűrjük.
  4. A tésztafőzés alatt a zöldségek is tökéletesek lesznek. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a frissen aprított petrezselymet, majd jöhet bele a leszűrt tészta is. Alaposan összeforgatjuk az egészet.
  5. Végül jöhet a tésztához a reszelt parmezán, egy kevéske vaj és pár kanállal a főzővízből. Addig főzzük már csak, amíg ezek egyneművé összeolvadnak, és csodásan bevonják a tésztaszemeket.
  6. A kész tésztát olívaolajjal meglocsolva és parmezánnal megszórva, azon melegében tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 683
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házimenza videósorozatunk legújabb részében Topár Gábor konyhájában jártunk. Gábor az olasz konyha szerelmese, így egy egyszerű gombás tagliatellét készített nekünk. Hogy azért legyen csavar a történetben, friss, tavaszi zöldségeket adott kíséretnek a gombák mellé, ami még könnyedebbé tette ezt a gyors tésztaételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...