r
Nosalty Logó

Tárkonyos kukoricadarás gombócleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Tárkonyos kukoricadarás gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 1370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 48 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1214 micro
  • β-karotin
    3860 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1835 micro
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    4855 micro
  • β-karotin
    15439 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7341 micro
Összesen 1370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összekeverjük a fenti hozzávalókkal, kisebb diónyi gombócokat gyúrunk, és állni hagyjuk.
  2. Felkarikázzuk a répákat ésaz újhagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöld szárát és külön a levelét, a zöldbabot 2 centis darabokra vágjuk.
  3. Az olajon a répákat és a petrezselyemzöld szárát 3-4 percig kevergetve megfuttatjuk.
  4. Belemorzsoljuk a leveskockát, beleszórjuk az újhagymakarikákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 5 perc főzési idő után a zöldbabot is hozzátesszük, megint felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk-borsozzukés kb.10-15 percig főzzük, amíg a zöldbab félig megpuhul.
  5. Ekkor beleóvatoskodjuk a gombócokat, fűszerezzük a levest a tárkonnyal és a petrezselyemlevélkékkel, majd újabb 10 perc alatt készre főzzük. Lefedjük, és pihentetjük kb. 10 percig (erre a kukoricadara tökéletes megpuhulása miatt van szükség).
  6. Tálalásnál a tejszínt és a citromot mindenki a saját ízlése szerint a tányérján csepegtetheti hozzá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6663
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Ajánló

Fenti mennyiségből 16 gombóckát gyúrtunk, egyenként 2 g CH-tartalommal. A leves 2,5 liter lett, dl-ként 1,25 g a CH-tartalma tejszínes felturbózás nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos kukoricadarás gombócleves
Jolimami 45 recept

Gyönyörű darált hús és zsenge zöldbab volt a piacon, nem lehetett otthagyni, ráadásul régen készülünk arra, hogy a gombócot ne a szokásos módon rizzsel, hanem kukoricadarával készítsük el. Eljött az idő erre az izgalmas kísérletre. Jól sikerült, sűrűn lesz az asztalunkon ez a könnyű, gyors, üdítő nyári leves.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...