r
Nosalty Logó

Tárkonyos húsgombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tárkonyos húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    3346 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2838.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1655 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    809 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    13386 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3137 micro
Összesen 1642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.
  2. Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt, tisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, meghintjük pirospaprikával, és felengedjük 1,2 liter vizzel. Kissé megsózzuk.
  3. Amikor felforr, egyenként beletesszük a gombócokat, és lassú tűzön 25 percig főzzük.
  4. Közvetlen tálalás előtt adjuk hozzá a liszttel, finomra aprított tárkonnyal, ecettel, valamint ½ dl langyos vízzel elkevert tejfölt, összeforraljuk, és azonnal tálaljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1732
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 408
  • Össznézettség: 251531
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors, ugyanakkor finom, tartalmas leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...