r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leveshez

vajgaluskához

Összesen 297 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leveshez

vajgaluskához

Összesen 1782 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leveshez

vajgaluskához

Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 297 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3548.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    7757 micro
  • β-karotin
    18945 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3538 micro
Összesen 1782 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

leveshez

vajgaluskához

Elkészítés

leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat karikára vágjuk, a zellert és a gombát felkockázzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A csirkemellet tetszőleges darabokra vágjuk, a csirke felsőcombról lefejtjük a bőrt, és a húst szintén kisebb darabokra vágjuk. A csontot és bőrét szintén a húshoz tesszük. (A levesbe főzzük, és a végén kivesszük a kész levesből.)
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és fehéredésig sütjük a hagymával. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és az összezúzott fokhagymát, kevergetve összesütjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor tesszük bele a citromkarikát, a zöldborsót és az ételízesítőt. Puhára főzzük. Amikor kész, forró vízzel felengedjük a kívánt sűrűségre. Ezután tesszük bele a tárkonyt.
  3. A tojást, a lisztet, olvasztott vajat összedolgozzuk nokedlitészta keménységűre, majd kanállal beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe.
  4. A kefirbe csomómentesen elkeverjük a lisztet. Amikor a galuskák feljöttek a a leves felszínére, behabarjuk vele a levest. Pár percig összeforraljuk, és hagyjuk hűlni, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A kész levesből kivesszük a citromkarika maradékát, a csirkebőrt és a csontokat.
  5. Kellemes melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 14671
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 09.

Ajánló

Ha pikánsabban szeretjük, egy gondolatnyi ecetet keverjünk hozzá. Aki szereti a csirkeaprólékot, abból is elkészítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával
Lizinka_ 604 recept

Kedves kolléganőmtől kaptam egy adag kóstolót ebből a könnyű, ízletes és laktató levesből. Elkértem a receptjét, és ezt készítettem a vasárnapi ebédhez. Igaza volt, vajgaluskával mennyei!!!

Hozzávalók

leveshez

vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...