Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
leveshez
-
33g csirkemellfilé40 kcal
-
42g csirke felsőcomb78 kcal
-
42g sárgarépa15 kcal
-
25g fehérrépa16 kcal
-
8g zeller3 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
17g laskagomba5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
0g citrom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g kaukázusi kefir25 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
24 kcal
-
333g víz0 kcal
-
0g tárkony1 kcal
vajgaluskához
-
9g tojás12 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Összesen
297
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
leveshez
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
150g fehérrépa96 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g laskagomba29 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
2g citrom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g kaukázusi kefir153 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
2g tárkony6 kcal
vajgaluskához
-
55g tojás69 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
1782
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
leveshez
-
5.4g csirkemellfilé7 kcal
-
6.8g csirke felsőcomb13 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
4.1g fehérrépa3 kcal
-
1.4g zeller0 kcal
-
2.7g zöldborsó2 kcal
-
2.7g laskagomba1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g citrom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.8g kaukázusi kefir4 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
54.4g víz0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
vajgaluskához
-
1.5g tojás2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 531.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1293 micro
-
β-karotin 3158 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 590 micro
Összesen
297
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 83.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 597 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3548.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1653 mg
-
Nátrium 767 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 3189.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2209 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 556 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 7757 micro
-
β-karotin 18945 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3538 micro
Összesen
1782
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 211 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
leveshez
-
20 dkg csirkemellfilé
-
2 db csirke felsőcomb
-
10 dkg zöldborsó
-
10 dkg laskagomba
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 l víz
-
2 tk tárkony
vajgaluskához
-
1 db tojás
Elkészítés
leveshez
- A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat karikára vágjuk, a zellert és a gombát felkockázzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A csirkemellet tetszőleges darabokra vágjuk, a csirke felsőcombról lefejtjük a bőrt, és a húst szintén kisebb darabokra vágjuk. A csontot és bőrét szintén a húshoz tesszük. (A levesbe főzzük, és a végén kivesszük a kész levesből.)
- Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és fehéredésig sütjük a hagymával. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és az összezúzott fokhagymát, kevergetve összesütjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor tesszük bele a citromkarikát, a zöldborsót és az ételízesítőt. Puhára főzzük. Amikor kész, forró vízzel felengedjük a kívánt sűrűségre. Ezután tesszük bele a tárkonyt.
- A tojást, a lisztet, olvasztott vajat összedolgozzuk nokedlitészta keménységűre, majd kanállal beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe.
- A kefirbe csomómentesen elkeverjük a lisztet. Amikor a galuskák feljöttek a a leves felszínére, behabarjuk vele a levest. Pár percig összeforraljuk, és hagyjuk hűlni, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A kész levesből kivesszük a citromkarika maradékát, a csirkebőrt és a csontokat.
- Kellemes melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 14671
- Feltöltés dátuma: 2018. március 09.
Ajánló
Ha pikánsabban szeretjük, egy gondolatnyi ecetet keverjünk hozzá. Aki szereti a csirkeaprólékot, abból is elkészítheti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Kedves kolléganőmtől kaptam egy adag kóstolót ebből a könnyű, ízletes és laktató levesből. Elkértem a receptjét, és ezt készítettem a vasárnapi ebédhez. Igaza volt, vajgaluskával mennyei!!!