r
Nosalty Logó

Tarhonyával töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Tarhonyával töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7313.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    2424 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1698.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2852 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    2028 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1731 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    24783 micro
  • β-crypt
    7411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Elkészítés

A töltött paprikához

  1. A tarhonyát bő vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Közben a mazsolákra forró vizet öntünk és állni hagyjuk őket 10 percig, majd leszűrjük. A diót felaprítjuk, a fetát pedig kockázzuk.
  2. Elkeverjük a tarhonyát a sajttal, dióval, mazsolával, olívaolajjal, fűszerekkel. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá.
  3. A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk úgy, hogy egyben maradjanak a kalapok. A magházakat kivágjuk. Minden paprikát teljesen megtöltünk a tarhonyás keverékkel, majd egy kiolajozott tepsire tesszük őket és a kalapokat is.
  4. A paprikákat 190 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, míg a tarhonya felül meg nem pirult és a paprikák húsa megpuhult. Frissen, melegen, a zöldfűszeres öntettel tálaljuk őket.

A zöldfűszeres joghurthoz

  1. Minden hozzávalót simára dolgozunk egy botmixerrel, majd felhasználásig hűtőbe tesszük az öntetet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 1322
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarhonyával töltött paprika
Lakos Benedek 337 recept

Töltött paprika, de kivételesen nem a klasszikus értelemben. Tarhonyával, mazsolával, dióval és feta sajttal tömhetjük tele, majd süthetjük meg a húsos kaliforniai paprikákat. Az egészet pedig egy friss, pikáns zöldfűszeres joghurtöntet tökéletesíti.

Hozzávalók

A töltött paprikához

A zöldfűszeres joghurthoz

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek