r
Nosalty Logó

Tang zhongos napraforgó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Tang zhongos napraforgó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tang zhong

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 1135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tang zhong

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 4539 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tang zhong

Kelt tészta

Töltelék

Összesen 255 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1135 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10255.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1442 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    6891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 4539 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    204 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Kelt tészta

Töltelék

Elkészítés

Tang zhong

  1. Először a tejben elkeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
  2. A meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet és a többi hozzávalókat kimérjük, és kenyérsütőbe öntjük. Hozzáadjuk a kihűlt tang zhongot, és jól kidolgoztatjuk a tésztát, szükség szerint adagoljuk a tejet.
  4. A töltelékhez valókat ledaráljuk vagy lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és ízesítjük ízlés szerint.
  5. A tésztát duplájára kelesztjük, és 4 részre osztjuk.
  6. Külön-külön kinyújtjuk kör alakúra.
  7. Papírral kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a kolbászos kenővel.
  8. A másik kinyújtott tésztával befedjük.
  9. A közepét egy bögrével megnyomjuk, de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki, csak nyoma legyen a tésztán.
  10. A közepétől kifelé pizzavágóval felcikkezzük, és kettőt csavarunk rajta.
  11. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk magvakkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1012
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a napraforgót, amit Limara oldalán láttam. Most nekem  minden csak a tang zhong körül forog, minden kelt és nem kelt tésztát kipróbálok ezzel a technikával. A kelt tészta az én bevált receptem és a tang zhong hozzáadásával készült.

Hozzávalók

Tang zhong

Kelt tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...