Tang zhongos napraforgó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tang zhong
-
63g tej35 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
Kelt tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g só0 kcal
-
11g friss élesztő11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
53 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tej28 kcal
Töltelék
Összesen
1135
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tang zhong
-
250g tej140 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Kelt tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
6g só0 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tej112 kcal
Töltelék
Összesen
4539
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tang zhong
-
14.1g tej8 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
Kelt tészta
-
33.8g finomliszt123 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.4g friss élesztő2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
11.3g tej6 kcal
Töltelék
Összesen
255
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2564 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 1723 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 92.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 905 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1135
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 162.2 g
Zsír
-
Összesen 176.3 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10255.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 1442 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1422 mg
-
Nátrium 6891 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 370 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 565 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 417 micro
Összesen
4539
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 204 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Tang zhong
-
2.5 dl tej
-
2.5 púpozott ek finomliszt
Kelt tészta
-
60 dkg finomliszt
-
1.5 kávéskanál só
-
2 teáskanál cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
Töltelék
-
20 dkg kolbász
-
120 g tejföl
-
1 közepes db fehér hagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Tang zhong
- Először a tejben elkeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük.
- A meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet és a többi hozzávalókat kimérjük, és kenyérsütőbe öntjük. Hozzáadjuk a kihűlt tang zhongot, és jól kidolgoztatjuk a tésztát, szükség szerint adagoljuk a tejet.
- A töltelékhez valókat ledaráljuk vagy lereszeljük, összekeverjük a többi hozzávalóval, és ízesítjük ízlés szerint.
- A tésztát duplájára kelesztjük, és 4 részre osztjuk.
- Külön-külön kinyújtjuk kör alakúra.
- Papírral kibélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a kolbászos kenővel.
- A másik kinyújtott tésztával befedjük.
- A közepét egy bögrével megnyomjuk, de vigyázzunk, hogy ne lyukasszuk ki, csak nyoma legyen a tésztán.
- A közepétől kifelé pizzavágóval felcikkezzük, és kettőt csavarunk rajta.
- A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk magvakkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1012
- Feltöltés dátuma: 2013. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
helena26
458 recept
Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a napraforgót, amit Limara oldalán láttam. Most nekem minden csak a tang zhong körül forog, minden kelt és nem kelt tésztát kipróbálok ezzel a technikával. A kelt tészta az én bevált receptem és a tang zhong hozzáadásával készült.