r
Nosalty Logó

Szupergyors pizza 45 perc alatt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szupergyors pizza 45 perc alatt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2723 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47351.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    46812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378810.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    2125 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    374496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 2723 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29038.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    28708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4261 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávaló legyen szoba-hőmérsékletű - igen, a sör is. Egy nagy keverőtálba sorrendben beletesszük a tészta összes hozzávalóit (a lisztet, tojást, olajat, sót, cukrot és a sört), és kézzel néhány perc alatt ruganyos tésztává gyúrjuk. (A keverőtálat ne mossuk még el!) Ez eddig 12 perc.
  2. Egy hagyományos méretű tepsit papírtörlővel alaposan kivajazunk, és kézfejjel és az ujjunkkal szétnyújtjuk rajta a tésztát. (Ebből a mennyiségű tésztából igazi vékony pizzatésztát kapunk.) Eddig 18 perc.
  3. Betoljuk a sütő középső rácsára, és alsó-felső állásban felkapcsoljuk 50 °C-ra, ami egészen a sütésig végig így marad.
  4. A paradicsomkonzervet beleöntjük a tésztás tálba, a szószhoz hozzátesszük az olajat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és az oregánót, és elkeverjük. Kóstolás után - hogy rendben van-e - egy evőkanál hátával elsimítjuk a tésztán, és visszatoljuk a sütőbe kelni. Ez öt perc, most tartunk 24 percnél!
  5. Most fel lehet vagdosni mindazt, ami rákerül a szupergyors pizzára. Lecsöpögtetjük a mozzarellát, és lereszeljük a sajtot. A pizzán a szószt meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, mindent ráteszünk a pizzára, pizza vissza a sütőbe, és ekkor feltekerjük a sütőt 220-250 fokra, minél magasabb a hőfok, annál hamarabb sül át, illetve vékony, kopogós tésztát kapunk. Ez nagyjából 5-8 perc.
  6. 220 °C-on a pizza 19 perc, 250 °C-on 14 perc alatt kész.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30x5
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3323
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Későn érsz este haza, de úgy ennél egy jó pizzát!! Ugye ismerős a helyzet? Nos, évekig bosszankodtam ezen, hisz egy jó pizza, míg elkészül, az legalább két óra. Aztán nekiálltam és megalkottam a saját, szupergyors pizzámat! Hogy mi a titka?  Nem fogjátok elhinni: a sör! Míg a pizzatésztának idő kell, hogy beinduljanak az élesztőgombák, addig a sörben ezek már aktívak és gyorsabban kelesztik a tésztát. Igaz, nem lesz annyira magas, levegős, mint a hagyományos, de igazi, klassz pizza lesz belőle, érdemes kipróbálni! Feltétnek szintén egy gyors, nyers szószt írok, a tetejére pedig bármi jöhet, amit szeretsz!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...