r
Nosalty Logó

Születésnapi emeletes torta Etutól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Etuuu
Születésnapi emeletes torta Etutól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Narancsos trüffelkrém

Trüffelgolyók

Oreo krém

Piskóta

Összeállítás

Összesen 2593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Narancsos trüffelkrém

Trüffelgolyók

Oreo krém

Piskóta

Összeállítás

Összesen 15556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Narancsos trüffelkrém

Trüffelgolyók

Oreo krém

Piskóta

Összeállítás

Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2081.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.6 g

Zsír

  • Összesen
    926.3 g
  • Telített zsírsav
    378 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    4021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12491.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    2030 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    1550 mg
  • Foszfor
    4791 mg
  • Nátrium
    3583 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1583 g
  • Cukor
    1086 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4434 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    854 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    2604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4344 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4191 micro
Összesen 15556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Narancsos trüffelkrém

Trüffelgolyók

Oreo krém

Piskóta

Összeállítás

Elkészítés

Narancsos trüffelkrém

  1. A krémhez a tejszínt az apróra tördelt csokoládéval, a vaníliás cukorral, a reszelt narancshéjjal és egy fél narancs levével addig melegítjük, amíg teljesen elolvad a csokoládé. Hűtőbe tesszük.
  2. Az elkészített krémet, miután kihűlt, óvatosan kihabosítjuk, majd nagyjából 2 részre osztjuk. 1 részével betöltjük a lapokat, a többi kerül a tetejére, oldalára.

Trüffelgolyók

  1. A trüffelgolyókhoz a csokoládét a vajjal és a tejszínnel vízgőz fölött megolvasztjuk, majd mehet a hűtőbe.
  2. A trüffelgolyókhoz a masszából nagyon gyors mozdulatokkal kisebb golyókat formázunk, és a kakaóporba és a darált dióba hempergetjük, és visszarakjuk a hűtőbe.
  3. A trüffelgolyókkal majd az alsó torta tetejét díszítjük a második torta tövénél.

Oreo krém

  1. A mascarponét a görög joghurttal, a porcukorral és az oreo keksz felével összeturmixoljuk. Ebből a krémből rakunk félre, mert ez fog a tetejére és az oldalára kerülni.
  2. A többi oreo kekszet a maradék krémbe apróra beletördeljük.
  3. A tejszínt felverjük a zselatinfixszel, majd a két habos elegyet lazán összeforgatjuk.

Piskóta

  1. 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a 10.5 dkg cukrot, és azzal is felverjük, ettől lesz a hab tartós és fényes.
  2. 8 tojássárgáját 5.5 dkg cukorral habosra verjük.
  3. Óvatosan összekeverjük a két habot, nehogy összeessen a fehérje.
  4. Beleszitáljuk a 16 dkg lisztet apránként, hogy csomómentes legyen. Ezt elkészítjük még egyszer. Az első piskótába mehet 2-3 dkg kakaópor, mert ez lesz a narancsos trüffelé, csak akkor, amelyikbe a kakaópor megy, 1,5 dkg-mal kevesebb lisztet kell tenni. (Ezt 26 cm-es formában sütöttem, a másodikat 24 cm-es formában sütöttem, majd mikor megsült, akkor egy kistányért ráraktam, és körbevágtam.)
  5. A 24 cm-es formánk aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig vaníliás margarinnal kenjük ki, de persze ide megfelel a sima margarin is.
  6. Berakjuk az előmelegített sütőbe, és a legnagyobb hőfokon sütjük 15 percig, majd közepesre levéve még 15 percig, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe. Nagyon fontos, hogy sütés közben nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeeshet!
  7. Ha megsült, kicsit a szélét körbevágjuk késsel, ha nem jönne ki könnyen, én csatos formát használtam, abból gyönyörűen kijött, megfordítjuk, és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról. Kettévágjuk, hagyjuk kihűlni.
  8. Ugyanezt megismételjük a 26 cm-es tortaformával is.

Összeállítás

  1. A narancsosat állítjuk először össze. Az alsó kakaós piskótára rákenjük a krém kicsivel több mint felét, mehet rá a másik piskótalap, erre rákenjük a maradék krémet a tetejére és az oldalára, a közepére kicsit többet.
  2. A narancsos tortára jöhet a sima piskóta egyik fele, ezt megkenjük az oreos krémmel, és jöhet a piskóta másik fele, kívülre és az oldalára óvatosan rákenjük a félrerakott, összeturmixolt krémet.
  3. A maradék narancsot díszítésre használjuk, négyfelé vágjuk, és vékonyan felszeleteljük, és a narancsos trüffel oldalát díszítjük. A trüffelgolyókat szépen a tetejére rakjuk felváltva.
  4. Egy kis habtejszínt felverünk, és habzsákba töltjük, és az oreos tetejére jöhet pár "kupac" (ami az igazat megvallva nekem nem sikerült valami túl jól). Egy pár oreot félbevágunk óvatosan, és nekitámasztjuk, közepére pedig 5 egész oreot beállítunk.
  5. Kész a torta mehet a hűtőbe. :) Tény, hogy nem vagyok profi cukrász, ezért nem a legprofibb a recept sem, egyébként ezt a két tortát külön-külön is el lehet készíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1072
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom születésnapjára készítettem ezt a tömör gyönyört. :D

Hozzávalók

Narancsos trüffelkrém

Trüffelgolyók

Oreo krém

Piskóta

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...