Szószos marhasült
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vujutka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sülthöz
-
375g marha hátszín803 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
82 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
A körethez
-
375g újkrumpli231 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
Összesen
1308
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sülthöz
-
1500g marha hátszín3210 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
328 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
A körethez
-
1500g újkrumpli924 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
5224
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sülthöz
-
32.1g marha hátszín69 kcal
-
7.3g sárgarépa3 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
1.1g kolozsvári szalonna7 kcal
-
2.1g száraz vörösbor2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.7g marha alaplé0 kcal
-
2.1g száraz vörösbor2 kcal
A körethez
-
32.1g újkrumpli20 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
Összesen
113
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1769.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 701.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 632 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6272 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
1308
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 338.4 g
Zsír
-
Összesen 275.8 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7076.5 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 849 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 686 mg
-
Foszfor 3878 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2804.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2528 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 305 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 116 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 474 micro
-
Kolin: 1464 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25088 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 905 micro
Összesen
5224
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 225 micro
-
β-karotin 537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
A sülthöz
-
2 nagy db sárgarépa
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 kis db zeller
-
1 fej fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek olívaolaj
-
5 dkg kolozsvári szalonna
-
1 dl száraz vörösbor (vagy félszáraz, én édessel készítettem, lehet, nagy gasztronómiai vétség, de az ízén nem ront)
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
1 dl száraz vörösbor
A körethez
-
szerecsendió ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek olívaolaj
Elkészítés
A sülthöz
- A húst a sütés előtt legalább fél órával kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 200-240 ºC-ra. A répát, a hagymát és a fokhagymát, a zellergumót megtisztítjuk. Nagyobb cikkekre vágjuk. 2-3 gerezd fokhagymát összezúzunk.
- A zúzott fokhagymával bekenegetjük, besózzuk, borsozzuk és szórunk rá bőven a zöldfűszerekből.
- A hús köré tesszük a zöldségeket és a fokhagymacikkeket is. Meglocsoljuk olívaolajjal, 2-3 dl vízzel és betoljuk a jó meleg sütőbe.
- Körülbelül 1 órát kell sütni és közben locsolgatjuk a levével, és a sülési idő felénél ráöntjük a 2 dl bor felét.
- Az instrukció a hús átsüléséhez a következő: 1 óra elteltével a hús közepesen átsült lesz. Ha kicsit jobban átsülve szeretjük, hagyjuk még olyan 10-15 percet a sütőben. Majd vegyük, ki a sütőből tegyük egy tálba vagy tálcára, fedjük le alufóliával, majd egy konyharuhával és egy törölközővel (a lényeg, hogy jó melegben legyen még) 45 percre.
- Addig az általam kigondolt szószt hozzá elkészítjük. A hús kisült levét a sült zöldségeket, a szalonnát is (!) egy lábasba öntsük át és tegyünk hozzá még olyan 0,5 liter húslevest, vagy ha nincs készen, akkor 0,5 liter vizet és 1 marha húsleves kockát, de megfelel sima húsleves kocka is.
- Tegyünk még hozzá jó sok petrezselyemzöldet, snidlinget, kakukkfüvet, pár babérlevelet és a maradék bort.
- Főzzük ezt lassú tűzön legalább 1 órán keresztül, a babérlevelet vegyük ki belőle, majd turmixszoljuk le.
- Ezalatt elkészíthetjük a főtt-sült burgonyát. Az újkrumplit jó alaposan megmossuk és megkefézzük, ha már nem vékony a héja, akkor pucoljuk meg inkább. Egészben főzzük meg sós-szerecsendiós vízben. Majd ha kész, lehűtjük és olyan steak burgonyaszerűen szeljük fel, egy tűzálló tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajozzuk és jól meghintjük friss petrezselyemmel.A forró sütőben addig pirítjuk, míg szép kis pirulások nem lesznek rajtuk. (Ez nekem körülbelül 20 perc alatt sült meg ilyenre.) Ha kész, ismét szórjuk meg snidlinggel és petrezselyemzölddel, ez már szigorúan friss legyen.
- Majd tálalhatjuk is. A húst minél vékonyabb szeletekre vágjuk. Aztán értelemszerűen a krumpli mellé a húst tesszük és meglocsoljuk a szósszal.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 62646
- Feltöltés dátuma: 2012. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vujutka
15 recept
Marhasültet szerettem volna enni, viszont körbenézve a receptek között nekem mindegyikből valami hiányzott. Így amit akartam volna kivettem, ebből-abból és összegyúrtam. Barna mártással akartam elkészíteni, de mikor megláttam, hogy mennyire sokáig tart elkészíteni, letettem róla és kiokoskodtam mást. A végeredmény nekem nagyon bejött, nem tudtam betelni vele. Természetesen mind egy szálig elfogyott:)