r
Nosalty Logó

Szószos marhasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
vujutka
Szószos marhasült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sülthöz

A körethez

Összesen 1308 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sülthöz

A körethez

Összesen 5224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sülthöz

A körethez

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1308 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.4 g

Zsír

  • Összesen
    275.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7076.5 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    3878 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2804.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2528 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 5224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    225 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A körethez

Elkészítés

A sülthöz

  1. A húst a sütés előtt legalább fél órával kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 200-240 ºC-ra. A répát, a hagymát és a fokhagymát, a zellergumót megtisztítjuk. Nagyobb cikkekre vágjuk. 2-3 gerezd fokhagymát összezúzunk.
  2. A zúzott fokhagymával bekenegetjük, besózzuk, borsozzuk és szórunk rá bőven a zöldfűszerekből.
  3. A hús köré tesszük a zöldségeket és a fokhagymacikkeket is. Meglocsoljuk olívaolajjal, 2-3 dl vízzel és betoljuk a jó meleg sütőbe.
  4. Körülbelül 1 órát kell sütni és közben locsolgatjuk a levével, és a sülési idő felénél ráöntjük a 2 dl bor felét.
  5. Az instrukció a hús átsüléséhez a következő: 1 óra elteltével a hús közepesen átsült lesz. Ha kicsit jobban átsülve szeretjük, hagyjuk még olyan 10-15 percet a sütőben. Majd vegyük, ki a sütőből tegyük egy tálba vagy tálcára, fedjük le alufóliával, majd egy konyharuhával és egy törölközővel (a lényeg, hogy jó melegben legyen még) 45 percre.
  6. Addig az általam kigondolt szószt hozzá elkészítjük. A hús kisült levét a sült zöldségeket, a szalonnát is (!) egy lábasba öntsük át és tegyünk hozzá még olyan 0,5 liter húslevest, vagy ha nincs készen, akkor 0,5 liter vizet és 1 marha húsleves kockát, de megfelel sima húsleves kocka is.
  7. Tegyünk még hozzá jó sok petrezselyemzöldet, snidlinget, kakukkfüvet, pár babérlevelet és a maradék bort.
  8. Főzzük ezt lassú tűzön legalább 1 órán keresztül, a babérlevelet vegyük ki belőle, majd turmixszoljuk le.
  9. Ezalatt elkészíthetjük a főtt-sült burgonyát. Az újkrumplit jó alaposan megmossuk és megkefézzük, ha már nem vékony a héja, akkor pucoljuk meg inkább. Egészben főzzük meg sós-szerecsendiós vízben. Majd ha kész, lehűtjük és olyan steak burgonyaszerűen szeljük fel, egy tűzálló tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajozzuk és jól meghintjük friss petrezselyemmel.A forró sütőben addig pirítjuk, míg szép kis pirulások nem lesznek rajtuk. (Ez nekem körülbelül 20 perc alatt sült meg ilyenre.) Ha kész, ismét szórjuk meg snidlinggel és petrezselyemzölddel, ez már szigorúan friss legyen.
  10. Majd tálalhatjuk is. A húst minél vékonyabb szeletekre vágjuk. Aztán értelemszerűen a krumpli mellé a húst tesszük és meglocsoljuk a szósszal.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 63049
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szószos marhasült
vujutka 15 recept

Marhasültet szerettem volna enni, viszont körbenézve a receptek között nekem mindegyikből valami hiányzott. Így amit akartam volna kivettem, ebből-abból és összegyúrtam. Barna mártással akartam elkészíteni, de mikor megláttam, hogy mennyire sokáig tart elkészíteni, letettem róla és kiokoskodtam mást. A végeredmény nekem nagyon bejött, nem tudtam betelni vele. Természetesen mind egy szálig elfogyott:)

Hozzávalók

A sülthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...