r
Nosalty Logó

Szirom torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szirom torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Összesen 10627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.8 g

Zsír

  • Összesen
    664.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    3036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15868 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    4002 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    6346 mg
  • Nátrium
    4312 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    977.4 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3645 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    664 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    2365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3502 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4080 micro
Összesen 10627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. 2 db 8 tojásos kakaós piskótát sütünk. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját és fehérjét elválasztjuk.
  2. A 8 tojássárgájához és fehérjéhez 4-4 ek cukrot adunk. A sárgáját a cukorral habosra, kifehéredésig keverjük (robotgéppel).
  3. A sárgájákhoz hozzászitáljuk a 7 kanál lisztet, a 2 kanál kakaót és 1-1,5 cs sütőport.
  4. A 26 cm átmérőjű kör alakú tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, oldalát és a papírt is kevés margarinnal megkenjük.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a hab egyharmadát a lisztes sárgákhoz adjuk, a mixerrel összedolgozzuk.
  6. Ha már jól elkeveredett, keverőlapáttal óvatosan beleforgatjuk a maradék habot. A sütőformába öntjük, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, kiszedjük a formából, rácsra tesszük hűlni, majd elkészítjük a másik piskótát. (Ha van két sütőformánk és egy jó sütőnk, akkor egyszerre is csinálhatjuk a kettőt.)
  7. A két piskótát lehetőség szerint egy éjszakára hagyjuk hűlni.

Csokoládékrém

  1. A csokoládét apróra vágjuk/törjük/reszeljük.
  2. Kevés margarint felolvasztunk egy lábosban, felhevítjük. Óvatosan hozzáadagoljuk a tejet és a lisztet, és sűrű krémmé főzzük. (Ha becsomósodna a végeredmény, egy botmixer igen hasznos tud lenni.)
  3. Ha besűrűsödött, félretesszük, belekeverjük a csokit és hűlni hagyjuk, közben meg-megkeverjük, hogy ne csomósodjon be.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és egy fél narancs reszelt héját.
  5. Mielőtt a két krémet összekevernénk meg kell várnunk, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek. (Fontos!) Amíg a krém hűl, a piskótákat kettévágjuk úgy, hogy két egyforma kör alakú lapunk legyen egyből, tehát összesen 4 db lap. Továbbá még a mascarponés krémet is elkészítjük.
  6. A két egyforma hőmérsékletű csokis, illetve kakaós krémet összedolgozzuk, és kihabosítjuk, majd rövid ideig hűtőbe tesszük.

Narancsos mascarponekrém

  1. A mascarpone-t és a porcukrot (ízlés szerinti mennyiségben) simára keverjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük, 1/2 csomag habfixálót adunk hozzá az utasítása szerint.
  3. A mascarpone-t fellazítjuk kevés habbal, narancslével, és belekeverjük a reszelt narancshéjat.
  4. Az egyik alsó piskótalapot megkenjük a csokikrém egyharmadával úgy, hogy ne érjen ki teljesen a tészta széléig, maradjon egy 0,5-1cm széles csík körben. Rátesszük a következő lapot, kicsit lenyomkodjuk, a krém egy harmadát rákenjük az előzőek szerint. Erre tesszük a másik piskóta felső lapját, amire megint csokikrém kerül, és végül az alsó lap, a sima (alsó) felével fölfele. Rétegenként minden irányból leellenőrizzük, egyenes-e a tornyunk.
  5. A fehér krémből keveset nyomózsákba teszünk, és a tészták közti krém mellett maradt hézagot körbe kitöltjük vele.
  6. Végül a maradék fehér krémmel beborítjuk a tortánkat. Nem baj, ha nem sima, jól mutatnak rajta a rusztikus, spatula ejtette nyomok. Hűtőbe tesszük.
  7. Díszítésként ehető virágok (pl.: levendula, rózsa, körömvirág, búzavirág, árvácska, napraforgó stb.) szirmait szórjuk rá, felszolgálás előtt nem sokkal. A virágokat alaposan megmossuk, szirmaikat kitépkedjük, papírtörlőn hagyjuk őket megszáradni. A nagyobb szirmokat óvatosan széttépkedjük. A tortára szórjuk a szirmokat, és besöpörjük az elismerő pillantásokat.
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1240
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Ajánlom a romantikus kísérletezőknek, a különlegességre vágyóknak és mindenkinek, aki szeret sütni és enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet úgy kezdődik, hogy az unokatestvérem férjhez ment a nyáron... és megkért, hogy készítsek nekik erre egy tortát. Az instrukció, amit kaptam hozzá: legyen kívül fehér krém, amit színes virágszirmok borítanak, a többi mindegy. Végül sikerült megbeszélni velük, hogy csokoládékrém legyen egy kis narancsos bolondítással. És két szinttel. Mivel a többség, ha tortát süt, nem nagyban kezdi el, ezért most csak az alsó ~26 cm átmérőjűt osztom meg veletek. (Egyébként a kisebb ~18 cm átmérőjűhöz kb a fele anyaggal lehet számítani.)

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...