Rózsa

Rózsa

Leírás

A rózsa a rózsafélék családjába tartozó növénynemzettség, illetve ide soroljuk a bokrokat, cserjéket is. A rózsa esetében megkülönböztetünk vadon növő, illetve nemesített fajtákat. A rózsa termése a magas C-vitamin tartalommal rendelkező csipkebogyó, amelyet szívesen használnak a konyhában. Azonban a rózsának nem csak a termése, hanem a virága is számtalan módon felhasználható, már az ókori rómaiak is szívesen készítettek belőle olajat, illatos vizet, sőt édességeket is. Egyes rózsafajták szirma rendkívül ízletes, kandírozva díszíthetünk vele tortákat, süteményeket, de készíthetünk belőle teát, szörpöt vagy akár lekvárt, zselét is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Azonnal használjuk fel.

100g Rózsa

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm rózsa?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...