Rózsa

Rózsa

Leírás

A rózsa a rózsafélék családjába tartozó növénynemzettség, illetve ide soroljuk a bokrokat, cserjéket is. A rózsa esetében megkülönböztetünk vadon növő, illetve nemesített fajtákat. A rózsa termése a magas C-vitamin tartalommal rendelkező csipkebogyó, amelyet szívesen használnak a konyhában. Azonban a rózsának nem csak a termése, hanem a virága is számtalan módon felhasználható, már az ókori rómaiak is szívesen készítettek belőle olajat, illatos vizet, sőt édességeket is. Egyes rózsafajták szirma rendkívül ízletes, kandírozva díszíthetünk vele tortákat, süteményeket, de készíthetünk belőle teát, szörpöt vagy akár lekvárt, zselét is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Azonnal használjuk fel.

100g Rózsa

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm rózsa?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!