r
Nosalty Logó

Isteni pisztáciás baklava

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Isteni pisztáciás baklava
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

cukorszirup

összeállítás

389
Kalória
6.2g
Fehérje
53.2g
Szénhidrátok
17.6g
Zsír
37g
Víz
35.8g
Koleszterin
1g
Rost
28.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

cukorszirup

összeállítás

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

cukorszirup

összeállítás

Összesen 4666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

cukorszirup

összeállítás

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.3 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 4666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

cukorszirup

  1. A vizet, a nádcukrot és a mézet egy kisebb lábasban melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a szárított rózsaszirmot, valamint a citromlevet.
  2. Felforraljuk, majd alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett sziruppá főzzük.

összeállítás

  1. Egy nagyobb tepsit kikenünk olvasztott vajjal. Az aljára lefektetünk egy lap rétestésztát, azt megkenjük vajjal, majd rárakunk még egy lap tésztát, és azt is megkenjük. 6 lapot fektetünk le ilyen módon.
  2. A pisztáciát késsel durvára aprítjuk, és kicsit kevesebb mint a felét egyenletesen a réteslapokra szórjuk. Rálocsolunk pár evőkanállal a szirupból.
  3. Jöhet újabb 6 lap rétestészta, laponként bőven megkenve olvasztott vajjal. Erre jöhet a pisztácia másik fele (egy kevés maradjon a tetejére), pár kanál szirup, majd az utolsó 6 lap.
  4. Ha a legfelső lapot is megkentük vajjal, vágjuk kockákra vagy háromszögekre - ez azért fontos, hogy sütés után jól szeletelhető legyen. 175°-os sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A sütőből kivéve locsoljuk rá a cukorszirupot, majd szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával. Hagyjuk 4-6 órát pihenni - ezalatt a töltelék magába szívja a szirupot, ettől lesz olyan ellenállhatatlanul ragacsos a baklavánk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 25x30

Bizonyára nem vagyunk egyedül azzal, hogy imádjuk a török édességek non plus ultráját, a csodálatosan ragacsos baklavát! És mivel egyáltalán nem bonyolult házilag elkészíteni, fogtuk magunkat, és összedobtunk egy nagy tál pisztáciás csodát! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!