Isteni pisztáciás baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
cukorszirup
-
25g víz0 kcal
-
17g nádcukor63 kcal
-
14g méz43 kcal
-
1g rózsa0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
összeállítás
-
17g vaj120 kcal
-
38g réteslap111 kcal
-
17g sótlan pisztácia51 kcal
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.6 g
Zsír
-
Összesen 211 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1209.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.3 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 444.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1382 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
4666
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
289
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
cukorszirup
- A vizet, a nádcukrot és a mézet egy kisebb lábasban melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a szárított rózsaszirmot, valamint a citromlevet.
- Felforraljuk, majd alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett sziruppá főzzük.
összeállítás
- Egy nagyobb tepsit kikenünk olvasztott vajjal. Az aljára lefektetünk egy lap rétestésztát, azt megkenjük vajjal, majd rárakunk még egy lap tésztát, és azt is megkenjük. 6 lapot fektetünk le ilyen módon.
- A pisztáciát késsel durvára aprítjuk, és kicsit kevesebb mint a felét egyenletesen a réteslapokra szórjuk. Rálocsolunk pár evőkanállal a szirupból.
- Jöhet újabb 6 lap rétestészta, laponként bőven megkenve olvasztott vajjal. Erre jöhet a pisztácia másik fele (egy kevés maradjon a tetejére), pár kanál szirup, majd az utolsó 6 lap.
- Ha a legfelső lapot is megkentük vajjal, vágjuk kockákra vagy háromszögekre - ez azért fontos, hogy sütés után jól szeletelhető legyen. 175°-os sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A sütőből kivéve locsoljuk rá a cukorszirupot, majd szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával. Hagyjuk 4-6 órát pihenni - ezalatt a töltelék magába szívja a szirupot, ettől lesz olyan ellenállhatatlanul ragacsos a baklavánk!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 151
- Össznézettség: 13437
- Feltöltés dátuma: 2019. január 30.
Ajánló
Nyugodtan egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni a baklavát, csak jót fog tenni neki, ha van ideje összeérni az ízeknek!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Bizonyára nem vagyunk egyedül azzal, hogy imádjuk a török édességek non plus ultráját, a csodálatosan ragacsos baklavát! És mivel egyáltalán nem bonyolult házilag elkészíteni, fogtuk magunkat, és összedobtunk egy nagy tál pisztáciás csodát!