Rózsalekvár Gizitől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
534
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1067
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 143.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
534
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.7 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 287.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1067
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rózsaszirmot tegyük egy szitába és folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
- Ezután a rózsaszirmot a kristálycukorral együtt, több részletben daráljuk össze egy késes robotgéppel.
- A darált cukros-rózsasziromhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, facsarjuk hozzá a citromlevet, ízesítsük őrölt kardamommal és fahéjjal, öntsük hozzá a vizet és a rumot, majd keverjük alaposan össze.
- Ezután tegyük fel a tűzre, majd kevergetve főzzük kb. 10 percig.
- A dzsemfixet keverjük simára egy kevés vízzel, öntsük a főzethez, és kevergetve szintén főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.
- Ezután töltsük üvegekbe, majd csavarjuk rá a kupakot, és állítsuk fejtetőre.
- Pár perc után fordítsuk vissza az üvegeket, majd hagyjuk teljesen kihűlni a lekvárt.
- Az elkészült lekvárt ne nyissuk fel legalább négy hétig, de ha tovább áll, akkor az ízek még jobban összeérnek. Egy fűszeres ízvilágú lekvár ínyenceknek.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 296
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
369 recept