r
Nosalty Logó

Színes rakottas zöldségekből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Színes rakottas zöldségekből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6014.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    2184 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1626 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6826 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    24756 micro
  • β-karotin
    60695 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    5409 micro
Összesen 3722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    837 micro
  • β-karotin
    2051 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répát és a csicsókát, majd tegyük fel sós vízben főni. Szinte teljesen készre készítsük el, de még lehessen karikára szelni. A felaprított hagymát megdinszteljük meg az olajon.
  2. Eközben a rukkolát összeturmixoljuk a joghurttal, rizstejszínnel és hozzáadjuk a fél adag reszelt sajt mennyiségét és a túrót is. Befűszerezzük, és félretesszük.
  3. Vajazzunk ki egy sütőedényt, és rétegezzük bele a csicsóka- és a répakarikákat, majd rá a hagymát és a "zöld" masszát, közte újra sózva és borzozva (frissen őrölt tarka borssal). Nálam ez 3 réteget tett ki, az utolsónál rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokon sütjük, 25 percig befedve, majd fedél nélkül szintén ennyi időt hagyjunk neki.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 180 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1561
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Pár szem csicsóka és a túró adta az ötletet, a hűtőt kémlelgetve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...