r
Nosalty Logó

Szilveszteri virslis-sajtos tésztakoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ammerländer
Szilveszteri virslis-sajtos tésztakoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Összesen 553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    325.1 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11115.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2993 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    5844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1301 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 260 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Elkészítés

Tésztakoszorú

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.
  2. A sajtot és a virsliket egyforma nagyságú kis falatokra vágjuk.
  3. A leveles tésztánkat is egyforma nagyságú kis téglalapokra vágjuk, összesen 32 lapocskát kell kapnunk. Két csomag tésztánk van, szóval 16-16 téglalap/csomag.
  4. Miután ezzel megvagyunk, egyesével megkenjük a lapokat egy kevés mustárral, majd mehet rá egy szelet sajt és egy darab virsli. Bebugyoláljuk, majd a videóban látható módon egy kiolajozott 24 cm-es tortaformába körkörösen elhelyezzük őket. Mindezek előtt a forma közepébe illesztünk egy olajjal megkent kis hőállótálkát. Ebbe kerül majd a paradicsomszósz.
  5. Miután a tésztákat elrendezgettük, az egészet megkenjük felvert tojássárgájával, majd megszórjuk resztelt sajttal, és egy kevés sóval és borssal.
  6. 170°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük. Az utolsó 15 percnél akár le is vehetjük a formát, és úgy is süthetjük egy kicsit.
  7. Amíg a koszorú sül, addig elkészítjük a paradicsomszószt.

Paradicsomos mártogató

  1. Egy gyorsforralóban olívaolajon lepirítjuk a chilit és a fokhagymát.
  2. Hozzáöntjük a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral, majd alaposan összeforraljuk.
  3. A végén hozzákeverünk egy marék bazsalikomot, és kész is a mártogatós!
  4. Tálalás előtt picit hagyjuk hűlni, majd a koszorú közepén lévő kis tálba öntjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 7260
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszteri virslis-sajtos tésztakoszorú
Ammerländer 19 recept

Nagyon finom, egyszerű és mutatós partisnack-receptet hoztunk nektek. Leveles tésztába csomagoljuk a virslit és a sajtot, majd egy tortaformában koszorúalakúra rendezzük őket. A tésztakoszorú közepébe egy hőálló kis tálka is kerül, hiszen ebbe jön majd a mártogatós szósz. Szilveszteri bulira tökéletes vendégváró, mivel bőséges, és mindenki kedvére csipegethet belőle, pezsgő és sör kíséretében.

Hozzávalók

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...