Szilvás narancstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
16g cukor60 kcal
-
5 kcal
-
6g dió41 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6g vaj45 kcal
A szilvás habhoz
-
63g szilva27 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9g méz29 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
3g zselatin8 kcal
A narancsos habhoz
-
23g narancslé11 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
3g zselatin8 kcal
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
50g vaj359 kcal
A szilvás habhoz
-
500g szilva216 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
75g méz228 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatin67 kcal
A narancsos habhoz
-
180g narancslé85 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Összesen
4342
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.1g dió14 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
A szilvás habhoz
-
21.3g szilva9 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.2g méz10 kcal
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
A narancsos habhoz
-
7.7g narancslé4 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
21.3g joghurt13 kcal
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
Összesen
186
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
544
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.9 g
Zsír
-
Összesen 260.4 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5934.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1842 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 2364 mg
-
Nátrium 1337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.8 g
-
Cukor 329 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1479.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 2073 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1355 micro
-
β-crypt 444 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1303 micro
Összesen
4342
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
125 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
50 g dió
-
100 g finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
A szilvás habhoz
-
3 ek cukor
-
fahéj ízlés szerint
-
75 g méz
-
250 g habtejszín
-
20 g zselatin
A narancsos habhoz
-
2 narancsból nyert narancslé
-
250 g habtejszín
-
20 g zselatin
Elkészítés
A tésztához
- A darált diót zsiradék nélkül alacsony hőfokon picit pirítsuk meg, a vajat olvasszuk fel, és hagyjuk mindkettőt picit hűlni.
- A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. Egyenként adjuk hozzá a sárgáját.
- A lisztet, diót, sütőport, narancs lereszelt héját vegyítsük össze, és váltva az olvasztott vajjal keverjük óvatosan a tojásos masszához.
- Süssük a piskótát kb. 20-25 percig, ha kihűlt, vágjuk középen 2 egyenlő tortalapra.
- Közben készítsük el a gyümölcshabokat. Mindkét zselatint külön-külön hideg vízzel keverjuk el és hagyjuk állni, míg megduzzadnak.
- A szilvahabhoz turmixoljuk össze a szilvát, cukrot, fahéjat, narancslevet és mézet, majd egy edényben melegítsük meg.
- Az egyik adag megduzzadt zselatint mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a szilvás püréből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a püréhez keverjük.
- A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a szilvás masszához keverjük.
- A narancshabhoz keverjük össze a narancsok levét, joghurtot. Ide tegyük bele a másik zselatint az előbb leírt módon melegítve és hőfok kiegyenlítésével, majd a felvert tejszínhabot is.
- A torta összerakása: tortalap, szilvás hab, majd rátesszük a második tortalapot, narancshab.
- A tortánkat ízlés szerint tejszínhabbal, gyümölccsel, csokival stb. dekorálhatjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1623
- Feltöltés dátuma: 2013. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Imádom a szilvát, szerencsére volt még a fagyasztóban őszről bebunkerolt :-) mirelit szilva. Sokáig gondolkodtam, mi legyen a sorsa ennek a drága kincsnek :-))), míg meg nem akadt a szemem egy német magazin szemet gyönyörködtető téli torta receptjén szilvával és naranccsal. Az ötlet megvolt, a receptet leegyszerűsítettem, de így is isteni finom volt a szilva-narancs kombináció.