Szicíliai húsos rizslabda
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
A rizshez
-
83g rizs298 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
A töltelékhez
-
25g marhahús36 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
13g zöldborsó11 kcal
-
5 kcal
-
8g víz0 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
-
17g száraz vörösbor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
18g tojás23 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
A sütéshez
-
50g napraforgó olaj438 kcal
Összesen
1185
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
A rizshez
-
500g rizs1790 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1200g víz0 kcal
A töltelékhez
-
150g marhahús213 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
33 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
A sütéshez
-
298g napraforgó olaj2630 kcal
Összesen
7106
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
A rizshez
-
16.2g rizs58 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38.8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
4.8g marhahús7 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
2.6g zöldborsó2 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
3.2g mozzarella10 kcal
-
3.2g száraz vörösbor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz
-
3.6g tojás4 kcal
-
6.5g zsemlemorzsa26 kcal
A sütéshez
-
9.6g napraforgó olaj85 kcal
Összesen
231
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 74.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1542 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 307.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1918 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
1185
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 178.2 g
Zsír
-
Összesen 444.4 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 188 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 122 g
-
Koleszterin 1368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9252.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 2304 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 2740 mg
-
Nátrium 3475 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1846.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1206 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 130 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1591 micro
-
Kolin: 1019 mg
-
Retinol - A vitamin: 1122 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 983 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 3127 micro
Összesen
7106
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 372 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A rizshez
-
30 g vaj
-
3 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
-
1.2 l víz
A töltelékhez
-
150 g marhahús
-
25 g vaj
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 ek olívaolaj
-
80 g zöldborsó
-
40 g sűrített paradicsom
-
0.5 dl víz
-
100 ml száraz vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A panírozáshoz
-
2 db tojás
-
200 g zsemlemorzsa
A sütéshez
-
3.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A rizshez
- Először a rizst készítjük el. Sós vízben feltesszük 1,2 l vízzel főni, amit teljesen el fog szívni a végére a rizs. Ezután belekeverjük a vajat, reszelt parmezánt és a tojássárgákat, valamint ízlés szerint sózzuk. Ha elkevertük, egy nagy tányéron szétterítjük, és hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
- A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, és pár perc alatt megpároljuk benne a hagymát.
- Majd beletesszük a húst, és kicsit megfehérítjük. Ekkor jön bele a vörösbor, só, bors és a sűrített paradicsom. Elkeverjük, s kb. 20 percig hagyjuk főni közepes lángon, amíg a hús szinte minden folyadékot felszívott. Száraz húst kell kapnunk a végén.
- Amíg fő, a borsót is elkészítjük. Ha friss borsót használunk, akkor 1 ek olajat felmelegítünk, beletesszük a borsószemeket, és 1,5 dl vizet adunk hozzá. Így főzzük kb. 10 percig. Ha fagyasztott borsót használunk, 1 ek olajon megfuttatjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Ha elkészült a hús, hozzákeverjük óvatosan a borsószemeket, s már kezdődhet is a munka.
- A rizsből kiveszünk annyit, hogy elfedje a tenyerünket. Óvatosan lyukat nyomkodunk a közepébe, s beleteszünk 1 ek tölteléket, és 3-4 db. kocka mozzarellát. Amennyire lehet, felhajtjuk a szélét a rizsnek, a többi részt pedig egy újabb adag rizzsel borítjuk be, összetapasztjuk a rizst, és gombócot formálunk belőle.
- Amikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Majd bő olajban kisütjük őket. A bő olaj azért kell, hogy egyforma szépre süljön minden oldala.Tipp: Ha sárgábbra szeretnénk a rizst, bár a 3 db tojássárgája elég sárgává teszi, tehetünk hozzá egy kevés sáfrányt is, mondjuk 1 nagy csipettel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3638
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Arancino, a szicíliai konyha legjellegzetesebb étele. Finom, tápláló és könnyen elkészíthető húsos rizslabda.