r
Nosalty Logó

Szezámos csirkemell ázsiai salátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Szezámos csirkemell ázsiai salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 2944 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    4463 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7007 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    2858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1674.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    664 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5002 micro
  • β-karotin
    17852 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4767 micro
Összesen 2944 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk annyi kínai ötfűszer-keverékkel, amennyit nem szégyellünk. Kevés édes chiliszósszal megkenjük őket, majd bőrös felükkel felelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, lefedjük alufóliával a tepsit és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük fél órára
  2. Ha a csirke megpuhult, akkor levesszük a fóliát, megszórjuk szezámmaggal és jó sötétbarnára pirítjuk a húst.

A salátához

  1. A zöldségeket felaprítjuk, a tésztát leforrázzuk. (A tésztát érdemes kicsit megsózni, amíg áll a vízben.)
  2. A szezámolajat, a lime levét és a halszószt összekeverjük, majd a zöldségekre öntjük és jól összekeverjük, aztán pedig az egészet a leszűrt tésztához adjuk.
  3. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 424
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 23540
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél a receptnél egy a lényeg: legyen friss és jó minőségű a fűszerkeverék! Ez a lelke az egésznek. A salátába pedig jöhet kedvünk szerint bármi: csíra, uborka, zeller.

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...