r
Nosalty Logó

Szezámos csibefalatok burgonyasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szezámos csibefalatok burgonyasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz

A burgonyasalátához

Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz

A burgonyasalátához

Összesen 4385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz

A burgonyasalátához

Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2128.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.1 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8512.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1458 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    3339 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2077.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 4385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A panírozáshoz

A burgonyasalátához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk (1-2 falatnyi), és bepácoljuk a joghurt, szójaszósz, lime keverékébe 3-4 órára (esetleg egy éjszakára), lefóliázva hűtőbe tesszük.
  2. A 3 tojást habosra keverjük, sózzuk, hozzákeverjük a burgonyapelyhet, a sört és a szezámmagot.
  3. Olajat forrósítunk, a húsról a pácot lecsöpögtetjük, lisztbe mártjuk, majd pedig a sörtésztába, és mindkét oldalát fedő alatt aranybarnára sütjük.
  4. A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, meghámozzuk.
  5. Két tojássárgájából, 1 dl olajból majonézt keverünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, mustárt, a tejfölt és a joghurtot, és folyamatos keverés mellett lágy krémmé keverjük.
  6. A burgonyát 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Alilahagymát keskeny szeletekre vágjuk, karikákra szedjük és az elkészült szószba keverjük.
  7. Hűtőben 1 óra alatt összeérleljük az ízeket.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5628
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámos csibefalatok burgonyasalátával
Évi néni 1830 recept

Ma egész nap főzni akartam, mert az engem megnyugtat, boldoggá tesz, kikapcsol. Sikerült.

Hozzávalók

A csirkéhez

A panírozáshoz

A burgonyasalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...