Szentesi gombócleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez:
-
0g marhacsont0 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
18g karalábé4 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
10g tv-paprika2 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
A húsgombóchoz:
-
10g darált sertéshús18 kcal
-
3g rizs11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
-
6g tojás7 kcal
A krumpligombóchoz:
-
30g burgonya17 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
Összesen
125
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez:
-
0g marhacsont0 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
A húsgombóchoz:
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
30g rizs107 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krumpligombóchoz:
-
300g burgonya173 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Összesen
1245
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez:
-
0g marhacsont0 kcal
-
18.1g sárgarépa7 kcal
-
10.2g fehérrépa6 kcal
-
10.2g karalábé2 kcal
-
9g zeller3 kcal
-
5.6g tv-paprika1 kcal
-
5.1g petrezselyem2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
A húsgombóchoz:
-
5.6g darált sertéshús10 kcal
-
1.7g rizs6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
A krumpligombóchoz:
-
16.9g burgonya10 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
Összesen
69
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 121.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 992 micro
-
β-karotin 2835 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
125
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2709.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1112 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1212.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2857 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 382 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 1617 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 516 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 9920 micro
-
β-karotin 28349 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 6298 micro
Összesen
1245
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 560 micro
-
β-karotin 1602 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 356 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
A leveshez:
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 csokor petrezselyem
-
8 db zellerlevél
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
15 szem bors
A húsgombóchoz:
-
10 dkg darált sertéshús
-
3 dkg rizs
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 db tojás
A krumpligombóchoz:
-
3 db burgonya
-
4 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A leveshez:
- A lábszárat 3-4-be vágjuk, és egy nagy fazékba rakjuk. Belerakjuk a hagymát, az ételízesítőt és a szemes borsot. Ezt felengedjük olyan 7-10 l vízzel (a marhahúsnak erős levese van ezért kell ilyen sok). Alacsony lángon főzzük.
- Megtisztítjuk a zöldségeket. A répát és a fehérrépát 4-be vágjuk. A zellert és a karalábét pedig kockákra vágjuk fel.
- A levesről folyamatosan szedjük le a habját. Ha elfőtte a habját, akkor rakjuk bele a zöldségeket. A zellerzöldet és a petrezselymet kössük össze, és a fokhagymával együtt rakjuk bele.
- Ha a paprika puha, akkor kivesszük a hagymával és a zöldségzöldekkel külön egy tányérra.
- Ha a többi zöldség is megfőtt, akkor azokat is vegyük ki. Ha a csont is megfőtt teljesen, akkor elzárjuk a gázt, és leszűrjük a levest.
A húsgombóchoz:
- Ehhez mindent összekeverünk, és ha még kell rakunk bele zsemlemorzsát annyit, hogy fasírt állagú legyen.
- Fasírttól kisebb gombócokat formálunk.
- Vízben kifőzzük őket. Ha megfőttek kiszedjük őket.
A krumpligombóchoz:
- A krumplikat megpucoljuk, kockákra vágjuk, és vízben puhára főzzük.
- Áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
- Annyi liszttel kikeverjük, hogy félkemény tésztát kapjunk. Hurkákat sodrunk belőlük, és azokat 2 cm-enként felvágjuk. Vízben kifőzzük. Ha feljött a tetejére, akkor még főzzük 3 percet.
- A levest a húsgombóccal és a krumpligombóccal tálaljuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3339
- Feltöltés dátuma: 2016. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel, hogy én Szentesről jöttem, ezért Nagymamám és Anyukám is rendszerint csinálta ezt a levest. Nagyon szeretem ezt a levest, mert igen tápláló és finom is.