r
Nosalty Logó

Szentesi gombócleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szentesi gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez:

A húsgombóchoz:

A krumpligombóchoz:

Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez:

A húsgombóchoz:

A krumpligombóchoz:

Összesen 1245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez:

A húsgombóchoz:

A krumpligombóchoz:

Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    992 micro
  • β-karotin
    2835 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2857 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    9920 micro
  • β-karotin
    28349 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    6298 micro
Összesen 1245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    560 micro
  • β-karotin
    1602 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A leveshez:

A húsgombóchoz:

A krumpligombóchoz:

Elkészítés

A leveshez:

  1. A lábszárat 3-4-be vágjuk, és egy nagy fazékba rakjuk. Belerakjuk a hagymát, az ételízesítőt és a szemes borsot. Ezt felengedjük olyan 7-10 l vízzel (a marhahúsnak erős levese van ezért kell ilyen sok). Alacsony lángon főzzük.
  2. Megtisztítjuk a zöldségeket. A répát és a fehérrépát 4-be vágjuk. A zellert és a karalábét pedig kockákra vágjuk fel.
  3. A levesről folyamatosan szedjük le a habját. Ha elfőtte a habját, akkor rakjuk bele a zöldségeket. A zellerzöldet és a petrezselymet kössük össze, és a fokhagymával együtt rakjuk bele.
  4. Ha a paprika puha, akkor kivesszük a hagymával és a zöldségzöldekkel külön egy tányérra.
  5. Ha a többi zöldség is megfőtt, akkor azokat is vegyük ki. Ha a csont is megfőtt teljesen, akkor elzárjuk a gázt, és leszűrjük a levest.

A húsgombóchoz:

  1. Ehhez mindent összekeverünk, és ha még kell rakunk bele zsemlemorzsát annyit, hogy fasírt állagú legyen.
  2. Fasírttól kisebb gombócokat formálunk.
  3. Vízben kifőzzük őket. Ha megfőttek kiszedjük őket.

A krumpligombóchoz:

  1. A krumplikat megpucoljuk, kockákra vágjuk, és vízben puhára főzzük.
  2. Áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Annyi liszttel kikeverjük, hogy félkemény tésztát kapjunk. Hurkákat sodrunk belőlük, és azokat 2 cm-enként felvágjuk. Vízben kifőzzük. Ha feljött a tetejére, akkor még főzzük 3 percet.
  4. A levest a húsgombóccal és a krumpligombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3352
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel, hogy én Szentesről jöttem, ezért Nagymamám és Anyukám is rendszerint csinálta ezt a levest. Nagyon szeretem ezt a levest, mert igen tápláló és finom is.

Hozzávalók

A leveshez:

A húsgombóchoz:

A krumpligombóchoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...