r
Nosalty Logó

Szegedi haltepertő sült hagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szegedi haltepertő sült hagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

Összesen 1442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

Összesen 5759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 1442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    434.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6433.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5928 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4189 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3087 micro
Összesen 5759 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

Elkészítés

A haltepertőhöz

  1. A tepertőhöz teljesen szálkamentes-, lehetőleg a ponty hasa aljának filéjét használjuk fel. A filét kb. centinyi csíkokra szeljük, a csíkokat 5-6 cm-es darabokra aprítjuk. (Én a hal bőrét is le szoktam vágni, és csak a színhúst használom fel, de ez opcionális.)
  2. Keverőtálba öntjük a lisztet és a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a pirospaprikát és a hal fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan elkeverjük. A liszt ekkor már rózsaszínű elegyet alkot a többi alkotórésszel.
  3. A felaprított halat sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd a paprikás lisztbe tesszük.
  4. Lehetőleg teflon, magas falú serpenyőben bő olajat forralunk, és a haldarabokat pár perc alatt aranyszínűre sütjük. Ezzel egyidejűleg készítjük el (másik serpenyőben) a sült hagymát. A hagymát tisztítás után durvára felszeleteljük, közepüket kinyomjuk, így szabályos hagymakarikákat kapunk. A hagymakarikákat a paprikás lisztbe megforgatjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük.
  5. A kisült halat és hagymakarikákat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk. A majonézbe belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát, meghintjük morzsolt oreganoval, majd hozzáadjuk a mézet és az olívaolajat, majd az egészet jól elkeverjük. Egy kellemesen fokhagymás-édeskés mártást kapunk, amely tökéletes kiegészítője lehet a ropogós haltepertőnknek.
  6. A haltepertőt és a hagymát forrón tálaljuk, puha fehér kenyeret fogyaszthatunk hozzá, és testes száraz vörösborral öblíthetjük le.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 72755
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beírtam a keresőbe hogy "haltepertő" és megdöbbenésemre a rendszer nem hozott fel találatot, szóval gondoltam felrakom a saját receptemet, melynek alapját Frank Sándortól tanultam. A haltepertőt nálunk Szegeden rendszerint előételként, szegedi halászlé előtt fogyasztják, de főételként is megállja a helyét. Sült hagymakarika helyett tálalhatjuk nyers lilahagymával is. Fontos megemlítenem, hogy az ételünk akkor lesz tökéletes, ha kiváló minőségű magyar fűszerpaprikát és vörös(lila)hagymát használunk fel hozzá, illetve ügyeljünk arra is, hogy forrón tálaljuk. A hal gyorsan megsül, erre ügyeljünk sütésnél! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

A haltepertőhöz

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...