Szardínia bundában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
A szardíniához
-
100g szardínia208 kcal
-
18 kcal
-
33g kukoricapehely128 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez
A tartármártáshoz
-
7g majonéz39 kcal
-
0 kcal
-
2g méz7 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g joghurt20 kcal
A kisütéshez
-
57g napraforgó olaj501 kcal
Összesen
1183
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
A szardíniához
-
300g szardínia624 kcal
-
15g kukoricaliszt54 kcal
-
100g kukoricapehely384 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez
A tartármártáshoz
-
22g majonéz118 kcal
-
0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g joghurt61 kcal
A kisütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3554
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
A szardíniához
-
18.8g szardínia39 kcal
-
0.9g kukoricaliszt3 kcal
-
6.3g kukoricapehely24 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
6.3g joghurt4 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez
-
31.3g újkrumpli19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A tartármártáshoz
-
1.4g majonéz7 kcal
-
0 kcal
-
0.4g méz1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
-
6.3g joghurt4 kcal
A kisütéshez
-
10.7g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
220
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2095.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 743 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 294.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 470 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 316 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 463 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
1183
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.3 g
Zsír
-
Összesen 262.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 871 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6287.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1622 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2229 mg
-
Nátrium 1910 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 882.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1410 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 81 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 948 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 906 micro
-
Kolin: 614 mg
-
Retinol - A vitamin: 1388 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
3554
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A szardíniához
-
1 evőkanál kukoricaliszt
-
2 db tojás
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
A körethez
-
0.5 kg újkrumpli
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A tartármártáshoz
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
1 teáskanál méz
-
0.5 kk fehér bors
-
1 dl tejföl
A kisütéshez
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A szardíniához
- A kis halakat szétterítjük egy tálcán és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel, majd a joghurtos tojásba forgatjuk, ezután belehengergetjük az összetört kukoricapehelyben.
- 170 C-ra melegített olajban 1 perc alatt megsütjük, szalvétán leitatjuk az olajat.
- A burgonyát héjasan alaposan megmossuk, 2-3 darabba vágjuk, tepsibe tesszük, sózzuk, alaposan borsozzuk, meglocsoljuk citrommal, megszórjuk reszelt héjával, alátöltünk egy kanál olajat és 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- A majonézt összekeverjük a mustárral, citromlével, borssal, mézzel, majd hozzáadjuk a tejfölt és joghurtot, csomómentesre keverjük egy habverővel. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4175
- Feltöltés dátuma: 2012. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Tegnap a Metróban megakadt a szemem egy zacskó szardínián, melyek annyira kicsik voltak, nem tudtam nekik ellenállni, mert régen már készítettem ilyet és úgy elfogyott fél kiló, mintha ott sem lett volna.