r
Nosalty Logó

Szardínia bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szardínia bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 1183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    906 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Elkészítés

A szardíniához

  1. A kis halakat szétterítjük egy tálcán és vékonyan megszórjuk kukoricaliszttel, majd a joghurtos tojásba forgatjuk, ezután belehengergetjük az összetört kukoricapehelyben.
  2. 170 C-ra melegített olajban 1 perc alatt megsütjük, szalvétán leitatjuk az olajat.
  3. A burgonyát héjasan alaposan megmossuk, 2-3 darabba vágjuk, tepsibe tesszük, sózzuk, alaposan borsozzuk, meglocsoljuk citrommal, megszórjuk reszelt héjával, alátöltünk egy kanál olajat és 180 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  4. A majonézt összekeverjük a mustárral, citromlével, borssal, mézzel, majd hozzáadjuk a tejfölt és joghurtot, csomómentesre keverjük egy habverővel. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4175
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szardínia bundában
Évi néni 1830 recept

Tegnap a Metróban megakadt a szemem egy zacskó szardínián, melyek annyira kicsik voltak, nem tudtam nekik ellenállni, mert régen már készítettem ilyet és úgy elfogyott fél kiló, mintha ott sem lett volna.

Hozzávalók

A szardíniához

A körethez

A tartármártáshoz

A kisütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...