Szalonnás meggyel töltött kacsacomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácoláshoz
-
250g kacsacomb727 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
28 kcal
-
1 kcal
-
11g rozmaring14 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
50g meggy23 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
25g pálinka58 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A rizslepényhez
-
75g rizs269 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
1877
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácoláshoz
-
500g kacsacomb1454 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
56 kcal
-
3 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A töltelékhez
-
100g meggy45 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
50g pálinka116 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A rizslepényhez
-
150g rizs537 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
51 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összesen
3753
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácoláshoz
-
32.8g kacsacomb95 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.3g sárgabaracklekvár4 kcal
-
0.1g négyszínű bors0 kcal
-
1.4g rozmaring2 kcal
-
0 kcal
-
5.6g napraforgó olaj49 kcal
A töltelékhez
-
6.6g meggy3 kcal
-
3.3g bacon13 kcal
-
3.3g pálinka8 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A rizslepényhez
-
9.8g rizs35 kcal
-
6.6g főzőtejszín9 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.1g póréhagyma4 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 142.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 562 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 329.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 91 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 816 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1122 micro
Összesen
1877
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 284.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 745 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2689.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1124 mg
-
Nátrium 842 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 189.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 659 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 736 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 547 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1631 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2245 micro
Összesen
3753
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
2 közepes db kacsacomb
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
1 kk négyszínű bors
-
3 szál rozmaring
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
A rizslepényhez
-
15 dkg rizs
-
1 dl főzőtejszín
-
2 db tojás
-
1 evőkanál burgonyakeményítő
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db póréhagyma
-
2 dkg vaj
Elkészítés
A pácoláshoz
- A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk, és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színesborsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot, és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.
- Másnap egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van, leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet, és hozzáadjuk a pálinkát, és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.
- Félretesszük kissé hűlni.
- A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconös meggyel megtöltjük és hústűvel vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.
- Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk, és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.
- A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel, és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A villával vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tűzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk mindkét felüket szép pirosra.
- Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.
- Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2144
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon különleges, pikáns kacsacombot készítettem. A kacsahús, amúgy is a kedvenceim közé tartozik, de általában csak simán fűszerezve fokhagymával, rozmaringgal szoktam sütni. Most egy kissé más összeállításban készítettem. Mondanom sem kell, nagyon finomra sikeredett. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak ajánlom, próbálja ki ezt a változatot.