r
Nosalty Logó

Szalámis-gombás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szalámis-gombás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10647.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    5912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 4234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először készítsük el a tésztát. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, tegyük bele a cukrot és a sót is, majd kavarjuk addig, amíg az élesztő fel nem oldódik a vízben.
  2. Tegyük hozzá az olívaolajat is, majd szórjuk bele a lisztet is, és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Lisztet addig adjunk hozzá, amíg jól formázható tésztát nem kapunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük félre a tésztát meleg helyre, hogy egy kicsit megkeljen. Addig elkészítjük a paradicsomszószt.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára, és az olajon kezdjük el megpárolni. Majd tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezzük meg a felsorolt fűszerekkel, kb fél dl vizet is adjunk hozzá, és így főzzük 10 percig.
  4. Fogjuk a tésztát és lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kb 0.5 cm vastagságúra, és olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
  5. Rákenjük a paradicsomszószt, majd tegyük rá a felszeletelt gombát, szalámit és a feldarabolt olívabogyót. Szórjuk meg a reszelt trappista sajttal és a mozarellával is.
  6. Végül tegyük 170fokos sütőbe és kb 30- 40 perc alatt süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8006
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból nekem két nagy tepsivel szokott lenni. Aki csak egy adagot szeretne belőle elkészíteni, az felezze meg a hozzávalókat.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...