r
Nosalty Logó

Szalámis-gombás pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szalámis-gombás pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

849
Kalória
32.9g
Fehérje
93.7g
Szénhidrátok
38.1g
Zsír
141.8g
Víz
65g
Koleszterin
5.8g
Rost
10.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 849 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10647.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    2036 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    5912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2017 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 4234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először készítsük el a tésztát. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, tegyük bele a cukrot és a sót is, majd kavarjuk addig, amíg az élesztő fel nem oldódik a vízben.
  2. Tegyük hozzá az olívaolajat is, majd szórjuk bele a lisztet is, és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Lisztet addig adjunk hozzá, amíg jól formázható tésztát nem kapunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük félre a tésztát meleg helyre, hogy egy kicsit megkeljen. Addig elkészítjük a paradicsomszószt.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára, és az olajon kezdjük el megpárolni. Majd tegyük hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezzük meg a felsorolt fűszerekkel, kb fél dl vizet is adjunk hozzá, és így főzzük 10 percig.
  4. Fogjuk a tésztát és lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kb 0.5 cm vastagságúra, és olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
  5. Rákenjük a paradicsomszószt, majd tegyük rá a felszeletelt gombát, szalámit és a feldarabolt olívabogyót. Szórjuk meg a reszelt trappista sajttal és a mozarellával is.
  6. Végül tegyük 170fokos sütőbe és kb 30- 40 perc alatt süssük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Ebből az adagból nekem két nagy tepsivel szokott lenni. Aki csak egy adagot szeretne belőle elkészíteni, az felezze meg a hozzávalókat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!