r
Nosalty Logó

Szabolcsi almás máktorta Mónikától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Horváth Mónika
Szabolcsi almás máktorta Mónikától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

Az almakrémhez

A díszítéshez

628
Kalória
11g
Fehérje
80.6g
Szénhidrátok
30g
Zsír
147.9g
Víz
160.5g
Koleszterin
6.1g
Rost
53.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

Az almakrémhez

A díszítéshez

Összesen 628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

Az almakrémhez

A díszítéshez

Összesen 7510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

Az almakrémhez

A díszítéshez

Összesen 180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 628 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    359.8 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13116.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    4694 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    744 mg
  • Foszfor
    3954 mg
  • Nátrium
    3436 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    967.2 g
  • Cukor
    637 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

Víz

  • Összesen
    1775.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1977 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1902 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2104 micro
Összesen 7510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból kevert tésztát készítünk két adagban. Mindkét adagból 3-3 lapot sütünk. Ha valaki nagyon ügyes, megsütheti egyben is, és akkor három fele kell vágni mindkét tésztát. A lényeg, hogy a végén 6 lapunk legyen.
  2. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a liszttel kikeverjük, ha nagyon sűrű, lehet hozzáönteni a tejből, majd felfőzzük, mint a pudingot. Teljesen kihűtjük, és a felvert tejszínnel összekeverjük.
  3. Az almákat lereszeljük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal megfőzzük, mint az almás pitének. Ezt is hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztákat úgy rétegezzük egymásra, hogy krém-alma-krém-alma-krém a töltelék sorrendje. A végén az egészet bekenjük a maradék krémmel.
  5. Mákkal és almagerezdekkel díszítjük, amiket előtte megpároltunk, mint a kompótot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

Mi is megkóstoltuk az Ország tortáját, nagyon ízlett, és úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom. Az eredeti receptje szerint igen drága és nehéz feladat lett volna, így egy kicsit továbbgondoltam, és ez lett belőle. Elég nagy torta lett, de így is két nap alatt elfogyott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!