r
Nosalty Logó

Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Összesen 1093 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Összesen 4369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Összesen 281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1093 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3863.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1375 mg
  • Nátrium
    1697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 4369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. A krumplit meghámozzuk, apróra kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Még melegen krumplinyomóval összetörjük, és vékony rétegben elsimítjuk egy nagy tálon, hogy mielőbb kihűljön.
  2. A húsgolyókhoz a fél vöröshagymát megpucoljuk, finomra reszeljük, a koriandermagot mozsárban porrá törjük, majd az összes hozzávalót, beleértve az áttört főtt krumplit is, kézzel jól összedolgozzuk. Sózzuk-borsozzuk, és 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle - kb. 25 db lesz.
  3. A sütéshez az olajat és a vajat összeolvasztjuk egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőben, nagy lángon megforrósítjuk, majd a húsgombócok felét mérsékelt tűzön, néha megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük benne. Ha készen vannak, melegen tartjuk, és elkészítjük a többi húsgolyót is.
  4. A mártáshoz a szójaszószt összekeverjük 2 dl forró vízzel egy tálkában, egy másikban a tejszínt és a lisztet kézi habverővel simára habarjuk. Az eddig használt serpenyőben csak 3 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk, nagy lángon megforrósítjuk, aztán hozzáöntjük a szójaszószos vizet, és fakanállal finoman felkapargatjuk a serpenyő aljára sült húspörköket. Most belekerül a liszttel elhabart tejszín is, az egészet megborsozzuk, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.
  5. Megöntözzük vele a húsgolyókat, és amikor tálalunk, áfonyalekvárt is adunk mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5464
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti
nyultanti 100 recept

Azt hiszem ezt az ételt a legtöbben abból a bizonyos lakberendezési áruházból ismerjük. ;) De ezzel a recepttel nem reménytelen otthon is elkészíteni, nekünk nagyon ízlik.

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...