Svéd húsgolyók ahogy nyultanti készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 25% Zsír
A húsgolyókhoz
-
63g burgonya36 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
38g vaj269 kcal
A mártáshoz
-
5g szójaszósz3 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g áfonyadzsem139 kcal
Összesen
1093
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 25% Zsír
A húsgolyókhoz
-
250g burgonya144 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A mártáshoz
-
20g szójaszósz12 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
200g áfonyadzsem556 kcal
Összesen
4369
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 25% Zsír
A húsgolyókhoz
-
16.1g burgonya9 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
12.9g darált marhahús18 kcal
-
12.9g darált sertéshús23 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10.9g napraforgó olaj97 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
A mártáshoz
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
12.9g főzőtejszín17 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
12.9g áfonyadzsem36 kcal
Összesen
281
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 191.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
1093
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107.5 g
Zsír
-
Összesen 353.1 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 821 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3863.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 446 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1375 mg
-
Nátrium 1697 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.9 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 764.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1307 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 1284 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
4369
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
-
25 dkg burgonya
-
0.5 db vöröshagyma
-
2 kávéskanál koriandermag
-
20 dkg darált marhahús
-
20 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
0.5 dl tej
-
0.3 kávéskanál szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
-
15 dkg vaj
A mártáshoz
-
2 ek szójaszósz
-
2 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi fehér bors
-
20 dkg áfonyadzsem
Elkészítés
A húsgolyókhoz
- A krumplit meghámozzuk, apróra kockázzuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Még melegen krumplinyomóval összetörjük, és vékony rétegben elsimítjuk egy nagy tálon, hogy mielőbb kihűljön.
- A húsgolyókhoz a fél vöröshagymát megpucoljuk, finomra reszeljük, a koriandermagot mozsárban porrá törjük, majd az összes hozzávalót, beleértve az áttört főtt krumplit is, kézzel jól összedolgozzuk. Sózzuk-borsozzuk, és 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle - kb. 25 db lesz.
- A sütéshez az olajat és a vajat összeolvasztjuk egy 30 cm átmérőjű teflonserpenyőben, nagy lángon megforrósítjuk, majd a húsgombócok felét mérsékelt tűzön, néha megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük benne. Ha készen vannak, melegen tartjuk, és elkészítjük a többi húsgolyót is.
- A mártáshoz a szójaszószt összekeverjük 2 dl forró vízzel egy tálkában, egy másikban a tejszínt és a lisztet kézi habverővel simára habarjuk. Az eddig használt serpenyőben csak 3 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk, nagy lángon megforrósítjuk, aztán hozzáöntjük a szójaszószos vizet, és fakanállal finoman felkapargatjuk a serpenyő aljára sült húspörköket. Most belekerül a liszttel elhabart tejszín is, az egészet megborsozzuk, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.
- Megöntözzük vele a húsgolyókat, és amikor tálalunk, áfonyalekvárt is adunk mellé.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5464
- Feltöltés dátuma: 2013. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
nyultanti
100 recept
Azt hiszem ezt az ételt a legtöbben abból a bizonyos lakberendezési áruházból ismerjük. ;) De ezzel a recepttel nem reménytelen otthon is elkészíteni, nekünk nagyon ízlik.