Svéd almatorta Virág konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Virág76
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
125g alma59 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
6g mazsola19 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
21 kcal
A tetejére
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g cukor48 kcal
Összesen
597
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
-
167 kcal
A tetejére
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
4769
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
9.5g margarin68 kcal
-
4.8g porcukor18 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
47.7g alma22 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.4g mazsola7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
-
2.9g sárgabaracklekvár8 kcal
A tetejére
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
-
4.8g cukor18 kcal
Összesen
225
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 128 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
597
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 222 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 722 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1638.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 772 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 660.3 g
-
Cukor 377 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1024.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2237 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 212 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 2097 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1578 micro
-
β-crypt 120 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1000 micro
Összesen
4769
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
-
4 nagy db alma
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg mazsola
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kk fahéj
-
3 db szegfűszeg
-
15 ml rumaroma
A tetejére
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, kb fél -1 cm vastagságúra kinyútjuk.
- Egy tortaformát a tésztára helyezünk, körbevágjuk. A kör alakú lapot beletesszük egy nagy tepsibe, mellétesszük a többi tésztát is, és megsütjük.
- Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A töltelékhez az almát a többi hozzávalóval egy közepes nagyságú edénybe tesszük, és 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Közben gyakran megkeverjük.
- A kör alakú tésztadarabot megkenjük baracklekvárral.
- A maradék tésztát összemorzsoljuk, és a töltelékkel összekeverjük.
- A tölteléket a tésztalapra halmozzuk.
- A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a cukrot. Ezzel bevonjuk a tölteléket, majd visszahelyezzük a sütőbe az egészet, és addig sütjük, amíg a tojáshab szépen barnulni kezd.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 4730
- Feltöltés dátuma: 2012. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Virág76
35 recept
Almás sütemények közül az almáspite mellett a másik nagy kedvencem. És az egyetlen, amiben meg tudom enni a mazsolát. Hogy miért svéd, azt nem tudom. Régi recept, talán a Mesterkukta újságból való. Még Anyukám fedezte fel amikor középiskolás voltam, aztán a saját háztartásomba "vittem magammal".