r
Nosalty Logó

Svéd almatorta Virág konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Svéd almatorta Virág konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 597 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4769 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 225 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 597 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 4769 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát, kb fél -1 cm vastagságúra kinyútjuk.
  2. Egy tortaformát a tésztára helyezünk, körbevágjuk. A kör alakú lapot beletesszük egy nagy tepsibe, mellétesszük a többi tésztát is, és megsütjük.
  3. Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A töltelékhez az almát a többi hozzávalóval egy közepes nagyságú edénybe tesszük, és 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Közben gyakran megkeverjük.
  4. A kör alakú tésztadarabot megkenjük baracklekvárral.
  5. A maradék tésztát összemorzsoljuk, és a töltelékkel összekeverjük.
  6. A tölteléket a tésztalapra halmozzuk.
  7. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a cukrot. Ezzel bevonjuk a tölteléket, majd visszahelyezzük a sütőbe az egészet, és addig sütjük, amíg a tojáshab szépen barnulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4730
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd almatorta Virág konyhájából
Virág76 35 recept

Almás sütemények közül az almáspite mellett a másik nagy kedvencem. És az egyetlen, amiben meg tudom enni a mazsolát. Hogy miért svéd, azt nem tudom. Régi recept, talán a Mesterkukta újságból való. Még Anyukám fedezte fel amikor középiskolás voltam, aztán a saját háztartásomba "vittem magammal".

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...